Eurooppa Politiikka

Itävalta ei allekirjoita globaalin YK-pakolaisohjelman määrittelevää GCM-sopimusta

Kuva Pixabay.
Joulukuun alussa, joko 10. tai 11. päivä, Marokossa tullaan allekirjoittamaan YK-sopimus, jossa määritellään globaalissa mittakaavassa maailman siirtolaisuustilannetta ”turvallisen, organisoidun ja säännöllisen maahanmuuton” nimissä. GCM-sopimuksen ovat jo hylänneet USA, Unkari ja Australia . Nyt totaalikieltäytyjien joukon jatkoksi on siirtynyt Itävalta.
Kansallinen päätösvalta uhattuna

Itävallan hallitus haluaa päättää, kuinka monta, keitä ja koska päästää maahansa. YK:n siirtolaisuussopimusta mainostetaan ei-sitovaksi, mutta siinä mainitaan velvoitteita ja sidoksia. Kansalaisen edelliset selvitykset GCM-sopimukseen liittyen löytyvät täältä ja täältä.

Saksassa kansan taisteluhenki on herännyt

Saksassa kansalaisjärjestö Bürgerrecht Direkte Demokratie (Kansalaisoikeus suorademokratia) on aloittanut nimien keräyksen GCM-sopimuksen allekirjoittamista vastaan otsikolla YK-suunnitelma on pysäytettävä – globaali massamaahanmuuttosopimus on estettävä. Järjestö avasi samalla Saksassa keskustelun aiheesta. Aloitteen on allekirjoittanut tällä hetkellä jo yli 30 000 ihmistä. Aloitteen voivat allekirjoittaa muutkin kuin saksalaiset.

Aloitteen tukijat ovat lähettäneet haasteen yli 80 000 poliitikolle, joilla on valtaa vaikuttaa sopimuksen valmisteluun ja allekirjoitukseen.

YK:n pääsihteeri haluaa saada ”uusia reittejä pakolaisille”

YK:n pääsihteeri, entinen Portugalin vasemmistohallituksen jäsen, António Guterres oli YK:ssa vastuussa pakolaistoiminnoista vuodesta 2005 vuoteen 2015 ja kuuluu vapaan maahanmuuton kannattajiin. Hän on tehnyt myös selväksi oman näkökantansa asiaan.

– On luotava luotettavia, turvallisia ja laillisia keinoja niille ihmisille, jotka täyttävät kansainväliset pakolaisen kriteerit, Guterres on kertonut useissa tapahtumissa ja puheissa.

Guterresin lausuma ei ole saanut Itävallan hallitusta vakuuttuneeksi itsemääräämisoikeuden jäämisestä Itävallan kansalle. Kronen Zeitungin mukaan hallituksen virallinen kanta on se, että se ei usko sopimuksen allekirjoituksen olevan mahdollista.

– Esitetyssä muodossa on olemassa ristiriitoja nykyisen hallitusohjelman kanssa siitä huolimatta, että kuulemiemme asiantuntijoiden mukaan sopimus ei velvoita mihinkään.

Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strache sanoo asian selvästi

– Me vapaudesta nauttivat emme voi tukea tai allekirjoittaa tätä YK-sopimusta. Asuin- ja suojaoikeus ovat vainotuille ihmisoikeus ensimmäisessä turvallisessa maassa. Samalla on kuitenkin huolehdittava itsenäisestä ja kotimaisesta päätöksenteosta maahanmuuton osalta. Lisäksi on huolehdittava, etteivät vieraat kulttuurit ylitä omaamme. Tämän varmistaminen on vapaudesta nauttivien tehtävä. Me olemme vastuussa tästä Itävallan kansalle, kirjoitti Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strache Facebook-yhteisöpalvelussa.

Lähde: Wochenblick, Kronen Zeitung

Korjattu 28.9 klo 12:40 Tanska on voimakkaasti arvostellut sopimusta ja esittänyt omia kantojaan, mutta ei ole varsinaisesti vielä kieltäytynyt allekirjoittamasta sitä.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Lisätietoa kyseiseen sopimukseen löytyy Kansalaisen jo tekemien tutkimuksista, joita voi tutkia täällä ja täällä sekä täällä. […]

Kansalaisen verkkokauppa