Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta ei ota vastaan naisia eikä lapsia Kreikan saarten siirtolaisleireiltä.

Kuvituskuva. Syyrian Al-Hol lokakuussa 2019. Kuva Y. Boechat (VOA) / public domain.

Itävalan sisäministeri Karl Nehammer (ÖVP) ilmoittaa, että hallituspuolueet eivätr ole dopineet naisten ja lasten vastaanottamisesta Kreikan saarten siirtolaisleireiltä.

Varaliittokansleri Werner Kogler (Grüne) vaati ottamaan Kreikan saarten siirtolaisleireiltä naisia ja lapsia, mutta sisäministeri Karl Nehammer (ÖVP) tyrmäsi asian.

– Hallitussopimuksessa totesimme yksiselitteisesti, että uutta siirtolaisaaltoa Itävaltaan ei tule, Nehammer sanoi maanantaina.

– Emme ole sopineet, että naisia tai lapsia tuotaisiin Itävaltaan, Nehammer totesi. Varaliittokansleri Kogler pyysi aiemmin lähettämään hätäapua Kreikan siirtolaisleireille vaatien naisten ja lasten tuomista Itävaltaan jos apu ei toimi.

Junge Freiheit kertoo Nehammerin muistuttaneen, että hallitus ei ole sopinut Koglerin ehdottamasta toimenpiteestä.

Hallitussopimuksessa ÖVP ja Grüne sopivat, että molemmat osapuolet voivat turvapaikkakriisiin liittyen tuoda omia esityksiään parlamenttiin ja katsoa, saavatko enemmistön puolelleen. ÖVP saattaa FPÖ:n kanssa tuoda parlamenttiin aloitteen tiukemmista turvapaikkalaeista ja rajavalvonnasta.

Sisäministeri Nehammer ilmoitti maanantaina, että Balkanin maiden rajavalvontaa tuetaan. Kokouksessa Unkarin sisäministerin Sándro Pintérin kanssa Nehammer kertoi luovuttavansa Unkarin avuksi ryhmän rajapoliiseja, joiden toiminta-alue tulee olemaan Unkarin ja Serbian välisellä rajalla.

Korjattu kirjoitusvirhe 4.3 klo 21:55

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit