Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta: Häiriöitä luxusvanhainkotiin majoitetuista pakolaisista

Kuvituskuva. Kuva Pixabay
Wienissä olevaan vanhainkotiin majoitetut pakolaiset ovat aiheuttaneet vastarintaa vanhainkodissa asuvien vanhuksien joukossa aiheuttamiensa järjestyshäiriöiden takia.

Pakolaisten asuttamat kattohuoneistot kuuluvat vanhainkodin luxusosastoon. Asunnot ovat 30 neliömetristä 61 neliömetriin ja sijaitsevat rakennuksen neljännessä ja viidennessä kerroksessa. Näillä huoneistoilla on oma yhteinen oleskelutila ja kattoterassi, josta kerrotaan olevan loistavat näkymät Grinzingerin viininviljelysvuorille. Halvimmillaan näiden huoneistojen kuukausivuokra on 1 200 euroa.

Kuratorium Wiener Pensionistenwohnhäuser (KWP) omistamissa asunnoissa asuvista pakolaisista on tiedotettu KWP-johtajan Gabriele Graumanin (SPÖ) toimesta:

KWP on majoittanut 25 pakolaisperhettä Döpling-taloon. He asuvat asunnoissa, joita KWP ei tue ja joita ei välitetä vapailla markkinoilla. Useimmat näistä asunnoista ja yhteistila tarjoavat pakolaisperheille välittömän turvapaikan.

Meluhaittoja aina kello kahteen asti yöllä

Eläkeläisten mukaan pakolaisperheet ovat soittaneet orientaalista musiikkia ja puhuneet kuuluvasti aina kello kahteen asti yöllä. Pakolaisten kerrotaan käyttäytyvän henkilökuntaa ja asukkaita kohtaan ylimielisesti muun muassa jättämällä tervehtimättä, vaikka se kuuluu talon tapoihin.

Pakolaisilla on ollut majoituksen luxustasosta huolimatta valittamista. Huoneistot on varustettu uusimmilla keittiökoneilla ja ilmastointilaitteilla, mutta pakolaisperheiden puutoslistalla on esimerkiksi oma pesukone. Talossa on kuitenkin yhteispesula, joka pesee kaikkien muiden vaatteet. Jopa parkettilattiassa on pakolaisten mielestä ollut puutteita.

Paljon miehiä, perheitä vain kolme

Vanhainkodin asukkaat ihmettelevät perheiden vähyyttä. Todistettavasti luxusasunnoissa asuu vain kolme perhettä, loput ovat yksinäisiä miehiä. Asunnoissa on myös suuri asukkaiden vaihtuvuus. KWP kertoo itse sivuillaan, että pakolaisten asumisaika asunnoissa on korkeintaan neljä kuukautta.

KWP:n julkisuuteen antama kuva ei talon asukkaiden mukaan vastaa talon todellisia tapahtumia. Unsensuriert-sivusto lähestyikin KWP:tä kyselyllä, jossa tiedusteltiin pakolaisten määrää, sukupuolijakoa ja majoituksen kuluja sekä maksajaa.

KWP vastasi: ”Hyvää huomenta. Aliarvioiminen ja valehtelu ovat julkaisunne peruskiviä. Tämän takia emme vastaa kyselyynne.

Lähde: Unsensuriert.at, Döplingin vanhainkoti, Itävallan KWP-pakolaisapu

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi