Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta haluaa irtautua EU:n siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmästä

Slovenian puolustusministeri Andreja Katič ja Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil 2016
Itävallan hallituksen ministerit sanovat, että Itävallan tulee vetäytyä kokonaan Euroopan unionin siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmästä, koska Itävalta on jo ottanut siirtolaisia maahan tarpeeksi.

Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil ehdotti asiaa hallituksen kokoontumisessa tiistaiaamuna, ja liittokansleri Christian Kern ilmoitti lähettävänsä kirjelmän Brysseliin, jossa maa pyytää irrottautumista siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmästä.

Doskozil sanoi, että Itävalta on ottanut siirtolaisia jo yli oman osuutensa ja enemmän kuin monet muut EU-maat, sillä siirtolaisia on tullut maahan koko ajan Italiasta ja Kreikasta.

Nachrichten.at:n mukaan hän viittaa tilastoihin jotka osoittavat, että 2015 ja 2016 Italiaan kohdistui pienempi siirtolaistaakka kuin Itävaltaan – Italia otti vastaan 1 998 siirtolaista miljoonaa asukasta kohti, mutta Itävalta 4 587 siirtolaista miljoonaa asukasta kohti.

”Uskon, että Itävalta on antanut riittävästi humanitääristä kontribuutiota,” ministeri sanoi ja lisäsi, että kansakunta on ”yksi kovimmin kuormitetuista” koko EU:ssa.

Liittokansleri Kern yhtyi Doskozilin lausuntoon ja sanoi, että Itävalta on jo täyttänyt velvollisuutensa ja tulee etsimään sovinnollisen tavan irrottautua sopimuksesta.

Keski-Euroopan V4 -maat (Visegrad -maat – Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari) hylkäsivät myös EU:n siirtolaisten uudelleensijoituspolitiikan, vaikka EU on uhkaillut maita EU-rahoituksen pienentämisellä jos nämä eivät pysy asetetuissa tavoitteissa.

V4-maiden pääministerit ovat sanoneet, että heidän maansa eivät tule taipumaan EU:n taloudellisen painostuksen alla, ja ovat kuvanneet EU:n menetelmiä kiristykseksi.

Bryssel tahtoo jokaisen jäsenmaan ottamaan vastaan oman osansa 160 000 siirtolaisesta Kreikasta ja Italiasta.

Espanjan ulkoministeri Alfonso Dastis on sanonut, että Italiassa on laittomia siirtolaisia, ei pakolaisia, ja ilmoittanut, että Espanja haluaa  vähentää oleellisesti omaa osuuttaan EU:n uudelleensijoitettavista siirtolaisista.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit