Eurooppa Politiikka

Itävalta jatkaa rajavalvontaa sekä pakolaisille asetettua ylärajaa

Unkarin ja Itävallan rajalla syyskuussa 2015

Paluu Schengen-sopimuksen määrittelemään vapaaseen liikkuvuuteen ei ole perusteltua, sanoo Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka.Itävalta sitoutuu säilyttämään kontrollin rajoillaan ja ylärajan maahan tuleville pakolaisille ”ennalta määräämättömän ajan,” Die Welt kertoi perjantaina.

”Niin kauan kuin Euroopan unioni ei kykene suojaamaan ulkorajojaan, Itävalta luottaa omiin kansallisiin toimenpiteisiin,” sisäministeri Sobotka kertoi saksalaiselle sanomalehdelle.

Wolfgang Sobotka

”Oman turvallisuutemme kannalta on ensiarvoisen tärkeää tietää, keitä tänne tulee. En ota tässä minkäänlaisia riskejä missään olosuhteissa,” Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka painotti.

Saksa on kertonut jatkavansa rajavalvontaa Itävallan vastaisella rajallaan myös helmikuun jälkeen, vaikka EU-komissio painostaa laittomien siirtolaisten virran vuoksi tilapäisen rajavalvonnan käyttöön ottaneita jäsenvaltioitaan siirtymään takaisin Schengen-sopimuksen määrittelemään vapaaseen liikkuvuuteen.

”Schengen-sopimuksen mukaiseen vapaaseen liikkuvuuteen palaaminen olisi perusteltua vain, jos näköpiirissä olisi Euroopan laajuinen ratkaisu ulkorajojen valvonnan ongelmiin,” Sobotka sanoi, mutta jatkoi, että helmikuun takaraja on epärealistinen.

Sisäministeri kertoi myös, että Itävalta pitää jatkossakin ylärajan pakolaisten vastaanotolle, ja että maa tarjoaa suojan niille jotka sitä tarvitsevat, mutta käännyttää pois kaikki talouspakolaiset. Vuoden 2015 aikana Itävalta asetti pakolaisten vastaanotolle 37.500 pakolaisen ylärajan.

Hän vaati myös parempaa EU-maiden välistä yhteistyötä, viitaten niihin tuhansiin pakolaisiin, jotka ovat viime vuosina joutuneet viranomaisten ulottumattomiin, ja luovat koko maanosan laajuisen terroriuhan.

Politico

  • 963
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset