Eurooppa Rikos

Itävalta karkottaa ISIS-taistelijat

Kuva Trainler / Wikimedia Commons / CC BY 3.0
Itävallan sisäministeri kertoo, että Itävalta lisää karkotuslentoja.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) on ilmoittanut, että karkotuslentoja lisätään, ja hallitus ottaa tiukan kannan terrorismista epäiltyihin ja rikollisiin pakolaisiin.

Joka haluaa turvaa Itävallasta ja ryhtyy rikolliseksi, menettää pakolaisstatuksen ja hänet poistetaan maasta. Tätä meiltä odottaa Itävallan kansa ja se on oikeudenmukaista, kertoi Kickl.

Tänä vuonna Itävallasta on palautettu poliisin mukaan ainakin yksi ISIS-taistelijaksi tunnistettu, ja viimeisin lento sisälsi 11 nigerialaista ja yhden ghanalaisen.

Tsetseeni, joka halusi taistella ISIS-joukoissa, lennätettiin Moskovaan. Mies oli yhteydessä ISIS-järjestöön ja oli siirtymässä taistelijaksi, mutta hänet pysäytettiin ennen matkaa taisteluihin ja toimitettiin Moskovaan. Samalla lennolla oli muitakin rikollisia Venäjältä ja Tšetšeniasta.

Huumekauppiaat karkotettiin

Keskiviikkona Frontexin operaatiossa lennätettiin 40 henkilöä ulos Itävallasta. Näiden joukossa oli edellä mainitut 12 henkilöä. Suurin osa näistä oli tuomittu huumekaupasta, mutta joukossa oli myös pahoinpitelijöitä ja muita rikollisia.

Vuonna 2017 Itävallasta lähti 83 lentoa, joilla palautettiin yhteensä 6 190 henkilöä lähtömaahan tai kolmanteen maahan. Lisäksi Itävallasta lähti omaehtoisesti 5 064 henkilöä takaisin kotiinsa. Kickl haluaa ylittää nämä luvut tänä vuonna.

Lähde: OE24

  • 2.6K
    Shares