Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta kiristää taas turvapaikkapolitiikkaansa

Kuva Pixabay.
Itävallan sisäministeri FPÖ:n Herbert Kickl on ilmoittanut, että maan hallitus kiristää turvapaikkapolitiikkaansa. Hakemusten käsittelyä ja kielteisen päätöksen saaneiden karkotuksia nopeutetaan ja turvallisten maiden listaa laajennetaan.

Turvallisten maiden listalle lisätään Ukrainan lisäksi ainakin Armenia ja Benin. Näistä maista tulevien hakemusten käsittelyä nopeutetaan.

Uudistukset näyttävät toimivan jo nyt

Uusien turvallisten maiden lista on jo osoittanut toimivuutensa karkotuksien lisääntymisellä ja uusien turvapaikanhakijoiden vähenemisellä. Aikaisemmin listalle listätyt Algeria ja Marokko ovat tyrehdyttäneet ”turvallisista maista” suuntautuvan turvapaikkamatkailun.

Turvapaikkaoikeuden nopeampi tunnistaminen

Sisäministeriö kaavailee uusia maita lisättäväksi turvallisten maiden listalle: listalle suunnitellaan lisättäväksi ainakin Kazakstan, Azerbaidžanin tasavalta ja Turkmenistan.

Tällä hetkellä Itävallassa on luokiteltu turvallisiksi maiksi Bosnia ja Hertsegovina, Serbia, Kosovo, Makedonia, Montenegro, Albania, Mongolia, Georgia, Ghana, Marokko, Algeria ja Tunisia.

Sisäministeri Kickl aikoo siirtää turvapaikkahakemusten käsittelyyn kapasiteettia nopeuttaakseen käsittelyä. Nykyisen maa-arvioinnin nopeuttaminen vastaamaan todellista tilannetta nopeuttaa hakemusten käsittelyä huomattavasti, ja turvapaikan tarve voidaan vahvistaa erittäin nopeasti.

Rajatarkastuksille jatkoa

Itävalta ei aio luopua keväällä lopetettaviksi suunnitelluista rajatarkastuksistaan ennen kuin EU-ulkorajat on turvattu. Tätä linjaa tukevat myös oppositiosta Itävallan sosiaalidemokraatit.

Lähde: Wochenblick

  • 626
    Shares

Liity kannattajajäseneksi