Eurooppa

Itävalta lähettää sotilaita Italian rajalle

Itävallan armeija tulee suojelemaan Italian vastaista rajaa Brennerin solassa. Itävalta odottaa, että uuden pakolaisreitin johdosta Italiasta tuleva ja pohjoista kohti pyrkivä pakolais- ja maahanmuuttajavirta tulee kasvamaan voimakkaasti. Siksi rajan suojeleminen on tärkeä intressi myös Saksalle.


Itävalta tulee jatkossa käyttämään sotilaita rajavalvontaan. ”Koska EU-ulkorajoja ei vielä suojella riittävän tehokkaasti, tulee Itävalta aloittamaan piakkoin tiukan rajavalvonnan. Tämä tarkoittaa laajamittaisia rajatarkastuksia Brennerin solassa. Myös sotilaita on mukana toiminnassa”. Näin totesi Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil (SPÖ) Die Welt -lehdelle.

Ulkorajojen valvonnan tehokkuuden täytyy olla ”elintärkeä intressi myös Saksalle”. Sotilaat voivat auttaa rajavalvonnassa, sekä myös rekisteröinnissä, humanitaarisissa tehtävissä tai käännyttämisen yhteydessä. Doskozil vaati, että sotilaita käytettäisiin tulevaisuudessa enemmän EU-ulkorajojen valvontaan: Ehdotamme siviileistä ja sotilaista koostuvaa EU-missiota Frontexin tueksi niillä EU-ulkorajoilla, joissa se on välttämätöntä. Missio voisi toimia Kreikassa, Bulgariassa ja myös Italiassa.” Itävallan hallitus aikoo tehdä Brysselissä piakkoin esityksen tästä.

Doskozil perusteli Itävallan toimia sillä, että EU:n ja Turkin välisen sopimuksen johdosta monet pakolaiset tulevat käyttämään enenevässä määrin vaihtoehtoisia reittejä: ”Odotamme, että lähiviikkojen aikana keskistä Välimeren reittiä tullaan käyttämään runsaasti.” Tänä vuonna on Eurooppaan tullut jo 14.600 pakolaista tätä reittiä pitkin. Se on 44% enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Kun säät paranevat, niin määrät tulevat nousemaan jyrkästi.

Toimitus
2.3.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jyrkkä_Ei_Pakoloisille

”Sotilaat voivat auttaa rajavalvonnassa, sekä myös rekisteröinnissä”

Ei mitään rekisteröintejä vaan käännytys pois pois. Toi tulva katkee ikinä, jos ei sitä nyt katkaista ja täydellisesti.