Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta mobilisoi panssariajoneuvoja sekä joukkoja Italian vastaiselle rajalle estämään siirtolaisvyöryä

Itävaltalainen 6x6 Pandur APC panssariauto, kuvituskuva.
Itävalta on mobilisoinut panssariajoneuvoja sekä 750 sotilasta sulkemaan Italian vastaisen rajansa.

Itävalta on mobilisoinut panssariajoneuvoja ja 750 sotilasta sulkemaan tarvittaessa Italian vastaisen rajansa sekä estämään mahdollisesti pohjoiseen pyrkivien siirtolaisten etenemisen, kertoo Telegraph. Mobilisaatio johtuu Itävallan hallituksen huolesta, että Brennerin solan kautta pyrkisi taas Eurooppaan valtavia määriä Välimeren reittiä pitkin Italiaan saapuneita siirtolaisia.

Italia on aiemmin tuominnut rajavalvonnan tehostamisen EU:n vapaan liikkuvuuden vastaisena.

Itävalta ilmoitti olevansa valmis ottamaan rajavalvonnan käyttöön Brennerin solassa, joka on maiden välisen liikenteen merkittävä raja-asema. ”Olemme tarpeen tullen valmiita puolustamaan rajaa Brennerissä,” sanoi Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz.

750 sotilasta ovat viranomaisten mukaan 72 tunnin valmiudessa, jos siirtolaisvyöry alkaisi taas.

”Odotan että rajavalvonta otetaan käyttöön pian,” sanoi Peter Doskozil, Itävallan puolustusministeri. Hänen tiedottajansa kertoi, että rajavalvonnalle ei ole mitään tiettyä aikataulua ja jatkoi: ”Italian tilanne muodostuu koko ajan akuutimmaksi, ja meidän täytyy olla valmistautuneita kesän 2015 kaltaiseen tilanteeseen”.

Neljä panssariajoneuvoa on ajanut Tyroliin Italian rajan tuntumaan. Ajoneuvot eivät kuitenkaan ole aseistettuja: ”Nämä eivät ole taisteluvaunuja. Nämä ovat panssariajoneuvoja ilman aseistusta, joita voidaan käyttää teiden sulkemiseen”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa