Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta muuttaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset maastapoistamiskeskuksiksi

Herbert Kickl. Kuva Michael Lucan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Itävalta jatkaa turvapaikkamääräystensä tiukentamista ja muuttaa kaikki turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset maastapoistamiskeskuksiksi.

Itävalta jatkaa määrätietoisesti laittoman siirtolaisuuden houkuttimien poistamista.

Sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) ilmoitti Kronen Zeitungin mukaan maanantaina, että kaikki turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset muutetaan maastapoistamiskeskuksiksi.

– Maaliskuun 1. päivästä alkaen Itävallassa ei ole enää vastaanottokeskuksia, ainoastaan maastapoistamiskeskuksia, sisäministeri sanoi.

Muutos antaa turvapaikanhakijoille viestin, että humanitaarisen suojelun saaminen on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys.

Maastapoistamiskeskuksissa asuvat joutuvat useiden rajoitusten alaiseksi. Rajoitukset muun muassa määrittelevät tarkkaan turvapaikanhakijoiden liikkumista. Maastapoistamiskeskusten asukeilla on ulkonaliikkumiskielto 22-6 välisenä aikana.

Sisäministeri Kicklin mukaan maastapoistamiskeskuksen asukkeja ei varsinaisesti pakoteta noudattamaan ehtoja. Järjestelmä perustuu tällä hetkellä vapaaehtoisuuteen, sillä jos asia vietäisiin jokaisen turvapaikanhakijan osalta oikeudenkäyntien kautta, ”turvapaikanhakijat ehtivät pötkiä vuorten yli”.

Sisäministeri Kickl kuitenkin muistuttaa, että ”ne jotka eivät allekirjoita, löytävät itsensä paikasta kaukana kaupunkialueilta, missä ei juurikaan ole mahdollisuuksia notkua yöaikaan”.

  • 2.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset