Eurooppa Politiikka

Itävalta: Me päätämme itse ketkä pakolaisista saavat turvapaikan

Herbert Kickl. Kuva Wikimedia Commons / Multimedia-Blog Bundespräsident / CC BY-SA 2.0
Itävalta haluaa päättää itse, ketkä saavat maasta turvapaikan.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl matkusti  EU-sisäministeritapaamiseen Bulgarian Sofiaan mukanaan selvä agenda.

Me päätämme itse ketkä pakolaisista saa turvapaikan, sanoi Kickl lähtiessään.

Ministeri ilmoitti myös tekevänsä hartiavoimin töitä estääkseen uuden Dublin IV-sopimuksen syntymisen. Uusi Dublin IV-sopimus tarkoittaisi, että kaikki jo Euroopassa olevat pakolaiset saisivat oikeuden perheenyhdistämiseen. FPÖ:n ministerin mukaan tämä tarkoittaisi Itävallalle vähintään 10 000 uuden pakolaisen ottamista maahan.

Se olisi täysin väärä signaali Brysselistä maailman kaikille elintasopakolaisille. Tämä päätös tulisi innoittamaan lisää pakolaisia Afrikasta ja Aasiasta Eurooppaan ja loisi asiakirjojen väärentäjille mahtavat markkinat, sanoi ministeri.

EU yrittää yrittää helpottaa perheenyhdistämistä

EU-parlamentin suunnitelma helpottaa perheenyhdistämistä uudella Dublin IV-säännöllä toisi kaikille EU-alueella oleskeleville pakolaisille oikeuden tuoda sisaruksensa Eurooppaan. Sopimus koskisi Afganistania, Syyriaa, Algeriaa jne. vaikka jotkut näistä maista on luokiteltu turvallisiksi. Lisäksi sääntö koskisi myös pakolaisten aviopuolisoita.

Etelän maat toivovat, että mahdollisimman suuri joukko heidän maassaan olevista pakolaisista muuttaa pohjoiseen, kritisoi Kickl suunniteltua ehdotusta.

Periaatteellinen päätöksen ja valinnan vapaus siitä kuka tarvitsee pakolaissuojaa on pysyttävä Itävallassa ja seurattava meillä käytössä olevia resursseja ja kapasiteettia. Tätä valtaa ei tule antaa Brysseliin, kertoi Kickl.

Uuden säännön ottamisesta käyttöön on EU:ssa tehtävä enemmistöpäätös. Tämä tarkoittaa, että 55 prosenttia EU-maista, siis 16 kaikista 28:sta maasta, on äänestettävä päätöksen puolesta. Lisäksi uudistuksen puolesta äänestäneissä maissa pitää olla 65 prosenttia koko EU:n väestöstä.

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit