Kotimaa Rikos

Itävalta peruu 7 ISIS-terroristilta kansalaisuuden

Kuva Pixabay.

Prosessi on ollut hankala.

Itävalta poistaa kansalaisuuden Syyrian ja Irakin sotaan osallistuneilta ISIS-taistelijoilta, kertoo Kronen Zeitung. Kaikkiaan seitsemän henkilön kansalaisuuden peruminen on laitettu liikkeelle, ja näistä kaksi on jo toteutunut.

Itävallan lain mukaan kansalaisuuden menettää, jos henkilö on ottanut osaa taisteluihin vieraan vallan joukoissa. Itävallan kansalaisuuden menettämiseen vaaditaan kuitenkin lisäksi jonkin toisen maan kansalaisuus. Itävallassa nämä kaksoiskansalaisuutta vaativat ehdot ovat toteutuneet 7 henkilön osalta.

Kansalaisuus on tähän mennessä poistettu kahdelta henkilöltä, ja kolmen osalta käsittely on loppusuoralla. Kahden henkilön tapaukset ovat vielä Wienin hallinto-oikeudessa.

Käsittelyjä nopeuttaakseen Wienin pormestari Michael Ludwig (sosiaalidemokraatit, SPÖ) vaatii hallitusta tekemään yleisen päätöksen ISIS-taistelijoista. Vaatimuksen mukaan tiedustelupalvelujen tulisi antaa valtion viranomaisille tietoja nykyistä nopeammin, jotta ISIS-taistelijoiden paluu Itävaltaan voidaan menestyksellisesti estää.

  • 2.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset