Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta: Sisäministeri Kickl kiristää turvapaikkalakeja entisestään

Kuva Pixabay.
Itävalta aikoo kiristää turvapaikkalainsäädäntöä entisestään.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) haluaa kiristää maansa turvapaikkalainsäädäntöä entisestään, kertoo OE24. Itävallassa hyväksytty turvapaikanhakija ei jatkossa esimerkiksi saa lomailla kotimaassaan ilman uhkaa turvapaikan menetyksestä.

Lakiehdotus on pöydällä keskiviikon ministerikokouksessa ja sisäministeri perustelee ehdotusta sujuvuudella ja väärinkäytöksiltä suojautumisella.

– Meillä on yleinen mielenkiinto kireää, sujuvaa, tehokasta ja mahdollisimman hyvin väärinkäyttöä vastaan suojattua turvapaikkalakia kohtaan, kertoo Kickl.

Uusi laki yksityiskohtineen:
  • Lomailija: Jos turvapaikan saanut pakolainen matkustaa kotimaahansa lomalle, ”suoritetaan virastoissa nopeutettu turvapaikkaoikeuden tarkastus”.
  • Matkapuhelimet: Kun pakolainen tekee turvapaikkahakemuksen, on tämän luovutettava matkapuhelimensa tutkittavaksi kertomansa pakoreitin varmistamiseksi. Jos pakolainen on matkannut toisen turvallisen maan kautta, hänet palautetaan sinne.
  • Käteinen raha: Jokaiselta henkilöltä voidaan takavarikoida 840 euron käteisvarat henkeä kohti (myös lapset lasketaan), joilla kustannetaan ensimmäisten kuukausien ylläpito. Pakolainen saa pitää itsellään 120 euroa.
  • Turvasäilö: Jos pakolainen syyllistyy rikokseen, voidaan hänet sulkea turvasäilöön välittömästi.
  • Aluerajoitukset: Jos pakolaisella on matkustusasiakirjat toisesta (EU-)maasta, hän ei saa poistua alueelta, johon hänet on asutettu.
  • Sairaalat: Kun pakolainen päästetään sairaalasta ulos, on hänen ilmoittauduttava välittömästi ulkomaalaisviranomaisille.
  • Kansalaisuus: Pakolaisten Itävallan kansalaisuuden hakuoikeus nostetaan kuudesta vuodesta kymmeneen.

Kickl on myös vaatinut, että turvapaikkahakemukset tulisi jatkossa käsitellä ennen kuin hakija saapuu Eurooppaan. Eurooppaan tulijoilta vaadittaisiin myönteinen päätös, ja muiden tuleminen estettäisiin poikkeuksetta. Tämä käytäntö poistaisi uusien tulijoiden tulvan, koska kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautus olisi välitön.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset