Eurooppa Politiikka

Itävalta sulkemassa pakolaiskeskuksiaan

Herbert Kickl. Kuva Michael Lucan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Itävalta aikoo säästää sulkemalla pakolaiskeskuksia ja tarkastamalla kaikki vastaanottokeskusten vuokrasopimukset.

Itävallassa on tällä hetkellä 50 000 maahanmuuttajaa, jotka saavat perustoimeentulonsa verorahoista. Tämä kuulostaa paljolta, mutta pakolaisaallon huippupäiviltä nämä luvut ovat laskeneet konservatiivihallituksen toimien myötä. Vuoden 2016 keväällä luku oli noin 87 300. Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) esittää turhien pakolaiskeskuksien sulkemista mitä pikimmin.

– Tehtyjen perusturvapäätösten takia on yhä useampi pakolaiskeskus tyhjillään tai vain muutaman ihmisen asuttamana, kertoo ministeri Kronen Zeitung-lehdelle.

Tämä tarkoittaa, että tyhjänä seisovat vastaanottokeskukset Itävallassa maksavat turhaan noin 225 000 euroa kuussa eli 2 700 000 euroa vuodessa. Sisäministerin mukaan tässä on mahdollisuus säästää.

– Rahat voidaan käyttää poliisiasemien kunnostamiseen ja poliisin varustuksen päivittämiseen, kertoo Kickl.

Kaikki vuokrasopimukset tarkastetaan

Itävallan sisäministeriö on ottanut tarkastettavaksi kaikki vastaanottokeskuksia varten solmitut vuokrasopimukset.

– Me emme tarvitse luxushuoneistoja ja hotelleja, vaan yksinkertaisia ja edullisia asuntoja, kertoo Kickl lehdelle. Lisäksi ministeri peräänkuuluttaa turvapaikanhakijoiden parempaa tavoitettavuutta turvapaikkaprosessin aikana ja yhtenäistä oikeus- ja kotiinpaluukonsultaatiota, jonka kautta prosessia voidaan nopeuttaa.

Lähde: Kronen Zeitung

  • 788
    Shares