Eurooppa Politiikka

Itävalta: Tappouhkauksia Vapauspuolueen poliitikoille – vihreät puolustavat uhkaajia

Kuva Wikimedia Commons.
Itävaltalaisen Standard-vasemmistolehden sivuilla on naurettu ministeri Norbert Hoferin lento-onnettomuudessa saamalle vammalle avoimesti. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt ”oikeistosikojen” vastustajille, ja seuraava askel oli uhkaus ”te joudutte vielä roikkumaan”.

Itävallan hallituksen liikenneministeri Norbert Hofer (FPÖ) on saanut useita sähköposteja, joissa häntä on solvattu ja nimitelty. Viimeisin vaihe kampanjassa on uhkaus tappaa ministeri. Tutkijoiden mukaan viestien takaa löytyy ÖBB:n työntekijä [ÖBB on Itävallan VR].

”Insestilapsi”

Lehtitietojen mukaan sähköpostissa kirjoitettiin seuraavaa: ”Olet jo saanut natsikaverisi asetettua ÖBB:n riveihin, ja nyt minun pitää työskennellä natseille. Te likaiset oikeistorotat. Oletteko jo suunnitelleet leirikuljetukset? Vielä tulee päivä, jolloin te roikutte. Sinä kurja natsirotta. Sinä insestilapsi”.

Vihreiden Öllinger puolustaa vihaposteja

Nämä epämiellyttävät sähköpostit eivät ole mitään yksittäistapauksia. Uutisissa on kerrottu useista FPÖ-ministereihin kohdistuneista vihaposteista ja tappouhkauksista. Hoferin kimppuun käytiin mainitulla vasemmistolaisella Standard-lehden foorumilla: ”Hofer on tyhmä oikeistoradikaaliluomus, joka joutuu eräänä aamuna junan yliajamaksi, ja maailma muuttuu hieman paremmaksi”.

Myös sisäministeri Herbert Kickl:iä on uhattu useasti. Vihreiden entisen kansaedustajan Karl Öllingerin Facebook-sivulla eräs käyttäjä kehotti tekemään pommi-iskun sisäministeriä kohtaan ja käytti vertauksena Hitleriä kohtaan pommi-iskun tehnyttä von Stauffenbergiä. Jälkikäteen Öllinger yritti nauraa uhkauksen pois sanomalla, että se ”oli tarkoitettu vitsiksi”.

Lähde: Wochenblick

  • 124
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset