Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta: Uusi hallitus aikoo tiukentaa merkittävästi turvapaikkalakeja

Kuva Steindy / Wikimedia Commons
Itävallan hallitus aikoo tiukentaa merkittävästi turvapaikkalainsäädäntöä.

Itävallan konservatiivinen ja kansallismielinen liittokansleri Sebastian Kurzin johtama hallitus aikoo kiristää turvapaikkalainsäädäntöä entisestään.

Sebastian Kurtz (ÖVP) ja Heinz-Christian Strache (FPÖ) ilmaisivat asettavansa hallitusohjelmassaan oman kansan etusijalle.

Suojelemme hyvinvointivaltiotamme väärinkäytöksiltä ja tulemme lopettamaan laittoman siirtolaisuuden Itävaltaan.

Hallituksen kaavailuihin kuuluu muun muassa kansallisen turvallisuuden varmistaminen ja ”järjestyksen ja kaikkien maassa olevien ihmisten rauhanomaisen rinnakkaiselon” takaaminen. Maahanmuuttopolitiikan tulee hallituksen mukaan olla sellainen, että ”kansa voi sitä tukea”: turvapaikka tulisi tarjota ”vainon ajaksi” sellaisille ihmisille, jotka ”todella tarvitsevat Itävallan apua”.

Turvapaikanhakijoiden yksittäisiä majoitusvaatimuksia ei tulla huomioimaan jatkossa, ja turvapaikanhakijat joutuvat luovuttamaan matkapuhelimensa viranomaisille. Turvapaikanhakijoiden vaaditaan myös käyttävän käteisvaransa perustoimeentulon kattamiseen.

Turvapaikanhakijoiden henkilöllisyys ja maahantuloreitti selvitetään hakemuksen käsittelyn yhteydessä. Jos henkilöllisyyttä ei ole mahdollisuutta selvittää, turvapaikanhakija saa hakemukseensa kielteisen päätöksen. Turvapaikkapäätösten valitusaikoja tullaan myös lyhentämään.

Asiasta kertoi itävaltalainen OE24.

Lisätty Kurzin ja Strachen lausunto 17.12 klo 20:27

  • 653
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset