Eurooppa Politiikka

Itävalta vahvistaa turvatoimia Saksan terrori-iskun jälkeen

Joulumarkkinat Hellbrunnin linnassa Itävallassa

Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka on määrännyt poliisin vahvistamaan julkisten paikkojen turvatoimia maanantaisen Berliinissä tapahtuneen 12 ihmisen kuolemaan johtaneen joulutori-iskun jälkeen.Lehdistötiedotteessa sisäministeri kertoi ministeriön henkilöstön tapaavan tänään analysoidakseen Itävallan tämänhetkistä turvallisuustilannetta. Sobotka sanoi olleensa yhteydessä Saksan sisäministeriöön ja keskustelleensa maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavan Konrad Koglerin kanssa. Hän myös ilmaisi surunvalittelunsa Berliinin terrori-iskun uhreille ja heidän omaisilleen.

12 ihmistä kuoli ja noin 50 ihmistä loukkaantui, kun rekka ajoi berliiniläisen Keisari Wilhelmin kirkon lähellä sijaitsevan joulutorin puuaitojen läpi päin väkijoukkoa.

Saksan poliisi tiedotti tiistaina, että tapahtumaa epäillään terrori-iskuksi.

Sobotka vahvisti, että maanantai-iltana Itävallan Salzburgissa Fuschlin pakolaiskeskuksessa on suoritettu useita pidätyksiä. Viranomaiset eivät kuitenkaan epäile kiinniotetuilla olevan yhteyttä Berliinin iskuun. Hän lisäsi poliisin uskovan erään Fuschlissa pidätetyn, 25-vuotiaan marokkolaismiehen, suunnitelleen “vakavaa toimenpidettä”, mutta erityisesti terrori-iskua hän ei maininnut. Hänen mukaansa tutkimukset jatkuvat.

Sisäministeri varoitti ihmisiä olemaan varuillaan julkisilla paikoilla, mutta sanoi kuitenkin että ei menisi asiassa kuitenkaan niin pitkälle, että vaatisi ihmisiä pysymään poissa joulumarkkinoilta. Hän neuvoi ihmisiä pysymään rauhallisena ja jatkamaan normaaleja arkirutiineja ja jouluvalmisteluja.

Sobotkan mukaan Itävalta on hyvin varautunut terrori-iskujen varalta, mutta “100-prosenttista turvallisuutta” on mahdoton taata.

Saksassa poliisi on pidättänyt eilisestä terrori-iskusta epäillyn miehen, joka ajoi rekka-auton väkijoukkoon joulumarkkinoilla. Hänen uskotaan olevan pakistanilainen tai afganistanilainen Saksaan helmikuussa saapunut turvapaikanhakija. Uutistoimisto DPA:n tietolähteiden mukaan pakolainen on nähtävästi saapunut Saksaan Balkanin reittiä Itävallan läpi.

The Local.at

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset