Kotimaa Politiikka

Itävalta virallisesti ulkona YK:n maahanmuuttosopimuksesta – Tavio: ”Suomen demokratia vaarassa ilman eduskuntakäsittelyä”

Kuva Pixabay.
Itävallan hallitus on tehnyt lopullisen päätöksen olla allekirjoittamatta YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta joulukuussa Marokossa. Suomessa eduskunnan kantaa sopimukseen ei ole olemassa, mutta hallitus aikoo allekirjoittaa sopimuksen.

Itävalta ei allekirjoita YK:n GCM-maahanmuuttosopimusta (Global Compact for Migration). Itävalta on perustellut vetäytymistään Yhdysvaltojen tavoin sillä, että sopimuksen kautta valtio menettää mahdollisesti itsemääräämisoikeuttaan maahanmuuttopolitiikassa.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus sen sijaan aikoo allekirjoittaa sopimuksen Suomen puolesta 10. joulukuuta YK:n konferenssissa Marokossa.

Perussuomalaiset ovat vaatineet kansanedustaja Ville Tavion (ps.) jättämällä toimenpidealoitteella asian käsittelyä eduskunnan täysistunnossa.

Tavion mielestä Itävallan kieltäytyminen YK:n sopimuksesta lisää entisestään eduskuntakäsittelyn tarvetta Suomessa.

Eduskunnan kantaa sopimukseen ei ole olemassa. Sopimuksesta annettiin tieto alkukesästä eduskunnan hallintovaliokunnalle, suurelle valiokunnalle ja ulkoasiainvaliokunnalle, mutta Ville Tavion ulkoministeriöstä saaman tiedon mukaan sopimustekstiä ei ole käännetty suomeksi.

– Onko Suomi enää demokratia? On käsittämätöntä, että Sipilän hallitus aikoo sivuuttaa maahanmuuttopolitiikassa eduskunnan, Ville Tavio ihmettelee.

– Oli sopimuksen sisällöstä mitä mieltä tahansa, demokratia vaarantuu, jos asiasta ei saa edes puhua eduskunnan täysistunnossa, Tavio sanoo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa