Eurooppa Rikos

Itävaltalainen poliisipäällikkö Saksan terrori-iskun jälkeen: muslimit ovat ensisijaisia epäiltyjämme

Ylä-Itävallan poliisipäällikkö on ottanut kantaa terrorismiuhan ja kasvavan rikollisuuden luonteeseen, tarkentaen tehtävien laajuutta joita viranomaiset ovat suorittaneet Berliinin islamistisen joulutori-iskun jälkeen.Ylä-Itävallan poliisipäällikkö Andreas Pilsl paljasti Berliinin 12 kuolonuhria vaatineen iskun jälkeen, että hänen komennossaan olevat joukot, jotka muodostuivat 3.649:sta poliisivirkailijasta, rynnäköivät 704:ään siirtolaisasuntoon kaikkialla Itävallassa. Poliisipäällikön mukaan, 15 ratsioiden kohdetta luokiteltiin “huomattavan tärkeiksi”.

Itävaltalaisen Kurier -lehden haastattelussa Pilsl alleviivasi, että turvapaikanhakijoiden suorittamat rikokset olivat kaksinkertaistuneet vuoden 2016 aikana. Hän kertoi epäiltyjen laadusta: “Emme halua peitellä mitään, mutta toisaalta emme halua dramatisoidakaan tilannetta. Uskallan jopa sanoa, että lähes kaikki epäillyistä ovat muslimeja. Kyllä tämä täytyy saada sanoa ääneen”.

Pilsl kommentoi toimenpiteitä joita on tehty pakolaiskeskusten tarkkailua varten: “Kansalaisjärjestöt ja naapurustossa olevat toimijat ovat tulleet mukaan toimintaan KLM:n (Itävallan pakolaiskeskuksia hoitavien organisaatioiden liitto) kautta. Me tahdomme tietää, mitä näillä alueilla tapahtuu. Olemme nimittäneet meiltä yhteistoimintavirkailijoita, ja järjestelmä on osoittautunut toimivaksi.”

Samaan aikaan Pilsl:n kommenttien kanssa, yleinen huoli siirtolaisrikollisuuden suhteen kasvaa Itävallan lainvalvojien keskuudessa. Wienin poliisi jakeli noin 6.000 raiskaushälytintä “naisille suunnatun kampanjan” aikana uudenvuodenaattona. Toimenpiteeseen päädyttiin satojen naisien jouduttua seksuaalisen häiriköinnin ja raiskausten uhriksi Kölnissä Saksassa uudenvuodenaattona 2015.

Ennakkotoimista huolimatta, Itävallan uudenvuoden vastaanottajaisia leimasi seksuaalinen väkivalta. Ainakin 18 naista Tirolin pääkaupungissa Innsbruckissa joutui seksuaalisen häiriköinnin ja hyökkäysten kohteeksi kaupungin pääaukiolla. Tekijät olivat miehiä, joita kuvattiin “tummahipiäisiksi”. Poliisin tiedottaja on kommentoinut, että “on kiistattomasti osoitettu tekijöiden olevan ulkomaalaisia”.

Salzburgissa 18-vuotias laiton siirtolainen häiriköi seksuaalisesti 31-vuotiasta saksalaisnaista. Afgaanimies oli aivan ilmeisesti juovuksissa, kun hän tarrasi naisen sukupuolielimiin puolenyön aikoihin uudenvuoden yönä.

Breitbart

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset