Eurooppa Politiikka

Itävaltalaisen tutkimuksen järisyttävät tulokset: itävaltalaisista suurin osa vieroksuu islamia

Kuva Shutterstock.

Salzburgin yliopiston laaja tutkimus kertoo, että itävaltalaiset eivät halua islamia. Tutkimukseen osallistuneista 1200 henkilöstä kaksi kolmasosaa uskoo, että islam ei sovi Länteen. Noin puolet vastaajista on sitä mieltä, että muslimien oikeuksia tulisi rajoittaa.

Kronen Zeitung uutisoi sosiologi Wolfgang Aschauerin Salzburgin yliopistossa tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 72 prosenttia vastaajista uskoo, että muslimit eivät rikasta Itävallan kulttuuria. Noin puolet uskoo, että muslimien oikeuksia harjoittaa uskontoaan tulisi rajoittaa. Myös noin puolet vastaajista on sitä mieltä, että Itävallassa on liikaa moskeijoita. Jopa kolmannes vastaajista suoranaisesti vastustaa muslimeja.

Vastaajista jopa 79 prosenttia haluaisi islamilaisille yhteisöille lisää valvontaa. 70 prosenttia uskoo, että islam ei sovi länsimaiseen yhteiskuntaan, ja 59 prosenttia vastaajista uskoo, että Itävallassa oleilevien muslimien joukossa on terroristeja.

Tutkija Aschauer arvelee tutkimustulosten pohjalta, että on olemassa vaara uskonnonvapauden rajoittamisesta.

”Me olemme osa kokonaisuutta”

Itävallan islamilaisen uskonnollisen yhteisön johtaja Ümit Vural syyttää Itävallan politiikkaa muslimien torjumisesta.

– Me olemme osa kokonaisuutta, ja haluamme tulla kohdelluksi sellaisena. Uskonnonvapaus on perusoikeus ja myös ihmisoikeus, Vural painottaa. Hän uskoo, että ilman kaikkien uskontoa koskevien poliittisten päätösten viemistä oikeussaleihin ei ole mahdollista saada kunnollisia päätöksiä poliittisilta johtajilta.

Uskonnollinen johtaja Vural kuitenkin uskoo, että vaalien kautta muslimit voivat vaikuttaa tuleviin poliittisiin päätöksiin.

– Sunnuntaina on vaalit, ja voin vakuuttaa teille, että muslimit ovat seuranneet tarkasti, kuka tekee muslimien vastaista politiikkaa ja kylvää muslimien vastaista mielialaa, Itävallan islamilaisen uskonnollisen yhdistyksen johtaja muistuttaa.

Korjattu sanan ”islam” kirjoitusasu

  • 1.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi