Eurooppa Politiikka

Itävaltalaiset tukevat voimakkaasti hallitusta ja sen radikaalin islamin vastaisia toimia

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0; Varaliittokansleri Heinz-Christian Strache. Kuva FPÖ.
Itävallan kansallismielinen hallitus on vahvassa vedossa. Varsinkin hallituksen radikaalin islamin vastaiset toimet saavat kansalta ilmiömäisen tuen.

Österreich-lehden tekemän online-kyselyn mukaan liittokansleri Sebastian Kurzin johtaman Itävallan kansanpuolueen (Österreichische Volkspartei, ÖVP)  ja varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen luotsaaman Itävallan vapauspuolueen (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ)  hallituskoalitio saa kokonaisuudessaan nyt 58% kannatuksen.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, ÖVP saisi äänistä 33 prosenttia ja FPÖ 25 prosenttia. Puolueiden kannatus on noussut yhteensä 2 prosenttiyksikköä kuuden viikon aikana.

Oppositio puolestaan heikkenee edelleen. Maahanmuuttomyönteinen sosialistipuolue SPÖ on menettänyt kannatustaan 3 prosenttiyksikköä kahdessa kuukaudessa. Liberaalipuolue Neos ja vihreä puolue Die Grüne puolestaan tasapainottelevat äänikynnyksen rajamailla 5 prosentin kannatuksellaan. Vihreästä puolueesta lohjenneen Pilzin listan kannatus on nyt enää 2 prosenttia.

Itävaltalaisten tyrmäävä enemmistö, 88 prosenttia, tukee hallituksen radikaalin islamin vastaisia toimia. Vain 12 prosenttia itävaltalaisista vastustaa niitä.

”Kyseessä on vasta alku”

Hallitus on osoittanut päättäväisiä toimia radikaalia islamia vastaan. Kansalainen kertoi viime viikolla, että Itävallan hallitus ilmoitti sulkevansa 7 radikaalia islamia saarnaavaa moskeijaa ja karkottavansa 40 imaamia.

Liittokansleri Kurzin mukaan ”rinnakkaisyhteiskunnille ja radikalisoitumiselle ei ole sijaa Itävallassa”. Varaliittokansleri Strachen mukaan “ei ole mahdollista hyväksyä vihasaarnaajia minkään uskonnon nimissä”, ja “kyseessä on vasta alku”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit