Eurooppa Kulttuuri

Itävaltalaisista 80 prosenttia kannattaa huivikieltoa tytöille

Kuva Pixabay.
Itävallan hallitus haluaa kieltää huivin käytön alle 10-vuotiailta tytöiltä niin päiväkodeissa kuin kouluissa. Ylivoimaisesti suurin osa itävaltalaisista kannattaa aloitetta.

Itävaltalaisen Profil–lehden mielipidekyselyjä tekevältä Unique-tutkimuslaitokselta tilaaman kyselyn mukaan suurin osa itävaltalaisista kannattaa huivikieltoa tytöille lastentarhoissa ja peruskouluissa. Kyselyn mukaan noin 55 prosenttia vastanneista piti huivikieltoa ”erittäin oikeana”, 24 prosenttia ”oikeana” ja vain 16 prosenttia piti aloitetta ”vääränä”.

Tämä kysely osoittaa verrattuna Kronen Zeitungin aiemmin teettämään tutkimukseen, että itävaltalaisten mielipide huivikiellosta on kiristynyt kuluneen seitsemän kuukauden aikana.

Keväällä 2018 tehdyssä kyselyssä vain 45 prosenttia piti huivikieltoa ”erittäin oikeana”, 23 prosenttia ”oikeana” ja 28 prosenttia ”vääränä”.

Molempiin kyselyihin osallistui 500 Itävallan kansalaista.

Kiellon takana tasa-arvo–pyrkimys

– Islamilaisen päähuivin käyttö ennen täysi-ikäisyyttä johtaa sukupuolierotteluun, joka on ristiriidassa itävaltalaisen lainsäädännön kanssa, sanoo Itävallan varakansleri Heinz-Christian Strache (FPÖ) Kronen Zeitung–lehdelle.

Itävallan hallitus haluaa kieltää huivin käytön alle 10-vuotiailta tytöiltä niin päiväkodeissa kuin kouluissa.

Lähde: Profil Zeitung, Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa