Kotimaa

Itsenäisyyspäivä sujui rauhallisesti Helsingissä

612-kulkue


612-kulkue
612-kulkue

Poliisi tarkkaili satamiin saapuvia ja otti aamupäivällä haltuun 11 teräasetta maahan saapuneista ajoneuvoista.


Mielenosoitukset ja vastamielenosoitukset kulkueineen sujuivat muutamia häiriöitä lukuun ottamatta rauhallisesti.

– Poliisi haluaa kiittää mielenosoitusten ja kulkueiden järjestäjiä. Poliisi neuvotteli ennakkoon järjestäjien kanssa ja yhdessä sovituista asioista pidettiin kiinni. Näin vältyttiin konflikteilta ja itsenäisyyspäivää saatiin viettää varsin rauhallisissa tunnelmissa, apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki toteaa.

Kaisaniemeen matkalla olleen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kulkueen reitillä sattui välikohtaus, jonka seurauksena poliisi otti kiinni kaksi henkilöä.

– Alkutilanne on edelleen epäselvä, mutta poliisiauton takaosassa suomalaismiehen epäillään pahoinpidelleen ruotsalaismiestä. Suomalaismies päätyi Pasilan poliisivankilaan ja ruotsalainen vietiin sairaalaan tarkistettavaksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvonen toteaa.

Kaisaniemessä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa oli arviolta vajaat parisataa henkilöä. Vastamielenosoitus keräsi paikalle alle kolmisentuhatta ihmistä. Poliisi piti mielenosoitukset erillään toisistaan. Molemmat mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti.

Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle marssineen 612-kulkueen lähtöpaikalla oli pientä nahistelua, jonka seurauksena poliisi otti tapahtumapaikalta kaksi henkilöä kiinni ja poisti heidät paikalta. Lisäksi yksi kulkueeseen kuuluneista henkilöistä otettiin kiinni ja yksi kulkuetta häiriköinyt vastamielenosoittaja otettiin kiinni. Kaiken kaikkiaan marssi kuitenkin sujui varsin rauhanomaisesti.

Poliisin tarkennettu arvio 612-kulkueen osallistujamäärästä on noin parituhatta. Poliisi arvioi määrän aiemmin noin kolmeksituhanneksi.

– Väkimäärän arviointi on usein vaikeaa, kun väki on hajaantunut useille kadunpätkille eivätkä kaikki näy kenttäpartioille tai paikalla oleville kameroille. Liikkuvia väkimääriä on myös vaikea arvioida, eli arviot ovat näin aina suuntaa antavia, muistuttaa Koskimäki.
Yhteensä poliisi otti itsenäisyyspäivänä neljä henkilöä kiinni rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi. Yksi henkilö otettiin kiinni rikosperusteisesti epäiltynä pahoinpitelystä. Kaksi henkilöä otettiin kiinni tapahtumapaikalla, mutta heidät päästettiin välittömästi menemään.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset