Kotimaa Kulttuuri

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue hyökkäyksen kohteena

Kuva 612.fi
612.fi -yhdistys ja sen itsenäisyyspäivänä järjestämä epäpoliittinen soihtukulkue on joutunut viime päivinä anarkististen laitaryhmien nettihyökkäyksen kohteeksi. Myös niin kutsuttu valtamedia on lähtenyt tukemaan hyökkäystä muun muassa nimittelemällä soihtukulkuetta valheellisesti.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkueen järjestävä 612.fi -yhdistys kertoo tiedotteessaan soihtukulkuetta vastaan kohdistetusta netti- ja mediahyökkäyksestä. 612.fi -yhdistys on joutunut ”väkivaltaan kykenevien, vallankumousta puuhaavien” anarkististen ryhmien maalitauluksi, ja on käynyt ilmi, että niin kutsuttu valtamedia on lähtenyt tukemaan hyökkäystä.

Mediat ovat kutsuneet soihtukulkuetta valheellisesti ja leimaavasti muun muassa ”äärioikeistolaiseksi” ja ”äärikansallismieliseksi”.

Yhdistys korostaa, että itsenäisyyspäivän soihtukulkue on epäpoliittinen kuten aiempinakin vuosina ja muistuttaa, että julkisuudessa ollut väite, että kulkue hakeutuisi väkivaltaiseen yhteenottoon sitä häiriköimään pyrkivien tahojen kanssa, on järjetön.

612.fi -yhdistyksen koko tiedote on luettavissa alla.

Yhdistyksemme ja sen itsenäisyyspäivänä järjestämä epäpoliittinen soihtukulkue on joutunut viime päivinä, väkivaltaan todistetusti kykenevien, vallankumousta puuhaavien ja yhteiskunnan säännöistä piittaamattomien, anarkististen laitaryhmien nettihyökkäyksen kohteeksi.

Huolestuttavaa on se, että ns. yleisesti luotettavina pidetyt mediat, kuten Helsingin Sanomat (30.11.2018) ja Yle Uutiset (2.12.2018) ovat lähteneet mukaan tukemaan tätä sanan-, mielipiteen- ja kokoontumisvapautta vastaan suunnattua hyökkäystä unohtaen journalismin etiikan uutisoinnissaan.

Nämä mediat kutsuvat kulkuettamme ”ääriopikeistolaiseksi” (kirjoitusvirhe HS, tarkoittanee ”äärioikeistolaista”) sekä ”äärikansallismieliseksi”. Tämänlainen nimittely uutisten yhteydessä on sekä leimaavaa, loukkaavaa, vääristelevää että valheellista.

Kulkueemme on korostetusti epäpoliittinen ja sen ainoa tarkoitus on ollut perinteisesti kunnioittaa menneiden sukupolvien työtä ja uhrauksia. Tähän liittyvänä asiana olemme antaneet kaikille suomalaisille mahdollisuuden osallistua soihtukulkueeseen, vaikka he eivät olisi ylioppilaita. Teemamme on ”6.12. on Sinun juhlasi!”

Tämä vuosi on maamme itsenäisyyden sadas ja haluamme korostaa kansaamme vuonna 1918 jakaneen aseellisen tragedian sijaan sitä kansallista yhtenäisyyttä, josta talvisodan henki ja sotien jälkeinen jälleenrakennus saivat voimansa.

Yhteiskunnallinen eriarvoistuminen ja poliittinen polarisaatio on lyönyt kiilaa suomalaisten väliin vaikka juuri epävarmoina aikoina pienen kansan suurin voimavara on yhtenäisyys.

Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta.

Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.

Julkisuudessa on ollut myös väite, että kulkueemme hakeutuisi väkivaltaiseen yhteenottoon sitä häiriköimään pyrkivien tahojen kanssa.

Väite on järjetön.

Olemme järjestäneet saman kulkueen neljä kertaa aikaisemmin. Olemme kulkeneet Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle poliisin määrittelemää reittiä, joten vaatii aika villiä mielikuvitusta nähdä tämä tapahtuma väkivaltaisena tai sitä hakevana tapahtumana.

Kulkuettamme häiriköineet tahot ovat puolestaan, tietoisesti ja tarkoituksella, hakeutuneet kulkueemme reitille. Tarkoituksena on ollut (ja on edelleen) lain suojaamien kansalaisvapauksien tietoinen loukkaaminen.

Vuonna 2015 tämä meidän kansalaisoikeuksiemme loukkaaminen yltyi mellakaksi (ennalta ilmoittamattomaksi mielenilmaisuksi), jonka seurauksena poliisi otti kiinni 130 mellakoitsijaa (hupaisana episodina oli tosin se, että joku tartutti Kisahallin putkassa muihin kiinniotettuihin täitä).

Erityisen irvokasta viime päivien uutisoinnissa on Yle Uutisten valheellinen teksti tältä kohdalta:

”Poliisi pitää mahdollisena, että järjestö saa koottua tarpeeksi tukea puoluehankkeelleen. Pelkästään äärikansallismielisten itsenäisyyspäivän 612-soihtukulkueeseen osallistui vuonna 2017 lähes 3 000 ihmistä.”

Meillä ei ole yhdistyksenä mitään tekemistä PVL:n mielenosoituksen kanssa. Ja päinvastoin.

Pyydämme Helsingin Sanomia ja Yle Uutisia korjaamaan nämä virheet.

Muuten toivotamme kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja kannustamme kaikkia teitä, jotka haluatte kunnioittaa menneiden sukupolvien uhrauksia, tulemaan mukaan tapahtumaamme.

612.fi-yhdistys

”… kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana”

Soihtukulkue Suomen itsenäisyyden kunniaksi järjestetään perinteisesti myös tänä vuonna itsenäisyyspäivänä. Kulkue Hietaniemen sankarihautausmaalle lähtee Töölöntorilta 6.12.2018 klo 18:30.

Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa: “Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana”.

6.12. on Sinun juhlasi!

Poliittisten merkkien ja tunnusten esillä pitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu.

Tältä pohjalta 612.fi -yhdistys toivottaa kaikki isänmaalliset suomalaiset mukaan kunnioittamaan edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia.

Lisää tietoa saa tapahtuman Facebook-sivulta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit