Muu maailma

Itseohjautuva Tesla törmäsi poliisiautoon – valmistaja suosittelee pitämään kädet ohjauspyörällä myös automaattiohjauksella

Kuvituskuva. Kuva Piqsels.

Yhdysvaltojen liikenneturvallisuusvirasto NHTSA ilmoitti keskiviikkona lähettävänsä virkailijaryhmän tutkimaan Tesla-autolle sattunutta onnettomuutta. Auton epäillään olleen automaattiohjauksella, kun se iskeytyi pysäköityyn Michiganin osavaltion poliisiautoon.

Michiganin osavaltion poliisi ilmoitti sosiaalisessa mediassa, että Tesla iskeytyi päin pysäköityä partioautoa keskiviikkona, kun partio oli tutkimassa liikenneonnettomuutta Lansingin lähellä Interstate-96:lla.

– Kun onnettomuutta tutkittiin hälytysvalojen ollessa päällä, automaattiohjauksella ollut Tesla iskeytyi partioautoon, poliisi twiittasi.

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Autovalmistaja Tesla ei heti kommentoinut tapausta.

Aiemmin NHTSA on käynnistänyt 14 Teslan onnettomuuksiin liittyvää tutkintaa. Tapausten epäillään olevan kytköksissä automaattiohjausjärjestelmään.

Automaattiohjaus on ollut mukana ainakin kolmessa Teslalle sattuneessa kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa

Tesla neuvoo kuljettajia, että heidän on pidettävä kätensä ohjauspyörällä ja oltava erityisen tarkkaavaisia käyttäessään automaattiohjausta.

Tesloja valmistaa Tesla, Inc., yhdysvaltalainen sähköautoja valmistava yritys. Vuoden 2019 loppuun mennessä Tesla oli myynyt yli 890 000 sähköautoa.

Lähde Reuters.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit