Muu maailma

Japanin hallitus: Suurin osa turvapaikkahakemuksista tulee elintasosiirtolaisilta

Kuva Pixabay.

Japanin hallituksen mukaan turvapaikkahakemuksia jättävät pääsääntöisesti elintasosiirtolaiset, jotka haluavat hyötyä maan korkeasta elintasosta ja työmarkkinoista.

Japanin oikeusministeriö julkaisi keskiviikkona tilastot, joiden mukaan tänä vuonna tähän mennessä hyväksyttyjä turvapaikkahakemuksia on 42, kertoo Japan Times. Vuonna 2018 maa hyväksyi yhteensä 42 turvapaikkahakemusta.

Japanin hallituksen mukaan suurin osa turvapaikkahakemuksista tulee elintasosiirtolaisilta, jotka haluavat hyötyä Japanin korkeasta elintasosta ja työmarkkinoista. Japani tulkitsee tiukasti humanitaarisen suojelun kriteerejä, ja kriteerien mukaan vaino on kyseessä vain silloin, kun hakijalla on välitön hengen tai raajojen menettämisen uhka.

Japani tiukensi turvapaikkajärjestelmäänsä entisestään tammikuussa 2018, minkä jälkeen turvapaikkahakemusten määrä putosi 47 prosenttia vuoden 2018 lukuun 10 493.

Japani hyväksyy vain yhden 250 turvapaikkahakemuksesta. Vuonna 2018 Suomessa Maahanmuuttovirasto hyväksyi joka toisen tutkintaan saakka edenneen turvapaikkahakemuksen.

  • 827
    Shares

Liity kannattajajäseneksi