Kotimaa

Jari Laine: Tahallisesti samaan ajoneuvoon itsenäisyyspäivän välikohtauksessa

”Jimi Karttusen tappo oli se käännekohta mikä sai mut hautomaan jonkinlaista kostoa Vastarintaliikettä kohtaan.”


– Tiedän toki rajoitteeni, vanha väsynyt ukko, joten kovin suureen operaatioon ei ollut mahdollisuuksia, Laine toteaa itsenäisyyspäivän välikohtauksesta, jossa hän oli ollut osallisena. Tieto siitä, että Vastarintaliike marssii avoimesti itsenäisyyspäivänä, sai Laineen menemään mukaan vastarintaliikkeen marssiin ja aiheuttamaan hämminkiä.

– En ehtinyt marssin alkuun joten lähdin Kaisaniemenpuistoon odottelemaan natseja. Tuli kylmä ja ajattelin, että missä vastarintaliikkeen marssijat ovat. Kysyin neuvoa poliiseilta, jotka opastivat minut marssireitille, Jari toteaa. Hän oli nähnyt kulkueen, kun se kääntyi Pitkältäsillalta Kaisaniemeen päin.

Laittoivatko poliisit tahallisesti samaan ajoneuvoon?

– Poliiseja oli paljon, mutta sain vapaasti liittyä marssiin. Päätin toimia siinä heti ja iskin lähintä leukapartaa avarilla ja siitä alkoi tappelu, Laine selitti.

– Koska suhde oli minä vastaan koko natsiorkesteri, niin jäin häviölle ja sain potkuja ja lyöntejä kiitettävästi päähäni. Poliisi tuli ja erotti tappelijat ja alkoi siirtää porukkaa maijaan. Aikani odotin otteessa ja sitten [poliisit] avasivat maijan oven. Huusin siinä monesti, että natsit vittuun ja olin aika ihmeissäni kun maijassa raivoaa sellainen jo valmiiksi, Laine ihmetteli.

Hän oli sanonut poliisille, että ei aio mennä kyseisen henkilön kanssa samaan autoon, ja oli yrittänyt jaloillansa estää poliisia laittamasta häntä auton takaosaan. Laineen mukaan poliisi oli sanonut, että samaa sontaa olette molemmat ja lyönyt oven kiinni.

– ”Tää kundi maijassa kävi kierroksilla ja alko huutaan ja räkimään mua. Mulla nenä auki ja kohtuu vitutus päällä ni aattelin että ole hiljaa ja löin noin viisi kertaa sitä nyrkillä. Minuutin ehkä kahden päästä kytät avasi ovet ja ampui mua etälamauttimella suoraan rintaan. Siitä rautoihin ja Pasilaan, aamulla kuulustelut ja sitten ulos.”

– Olen kertonut viranomaisille asiat niin ku ne ovat ja vaikka harmittaakin, että olin lyönyt raudoissa olevaa, niin tehty mikä tehty, Jari pahoittelee. Laine kertoo, että ruotsalainen kansallissosialisti on kotimaassaan hyökännyt naisten ja lasten kimppuun rauhallisissa mielenosoituksissa ja saanut niistä tuomionkin. ”Pysyis Ruotsissa riehumassa, vittuako se tänne tulee pätemään”, Laine tiivistää.

  • 45
    Shares