Kotimaa Rikos

Järjestetty avioliitto johti avioeroon – mies uhkasi naista polttamisella

Kuva Petri Saarela.

Lähi-idästä tai Keski-Aasiasta kotoisin oleva nainen haki samoilta kolkilta olevaa entistä aviomiestään lähestymiskieltoon.

Mies häiriköi naista monin tavoin muun muassa lähettelemällä puhelimella törkyviestejä. Häiritseviä viestejä alkoi tulemaan erityisesti sen jälkeen, kun mies sai tietää naisen uudesta miesystävästä.

– Kunniaton, huora ja nussija. Lupaan, että muutan päiväsi helvetiksi. Minä poltan sinua, mies väitti WhatsApp-viestissä

Kerran mies oli nähnyt naisen uuden miesystävänsä kanssa puistossa istumassa. Mies lähestyi naista, sylki tämän päälle ja haukkui moraalittomaksi.

Mies myös uhkasi kertoa avioerosta  naisen sukulaisille tämän kotimaassa. Avioliitto oli järjestetty, eivätkä naisen sukulaiset eivät koskaan hyväksyisi avioeroa, sillä sitä pidetään heidän kulttuurissaan häpeällisenä.

Suhteessa oli ollut väkivaltaa. Ensimmäisen kerran mies oli pahopinpidellyt naista, kun tämä vastaanottokeskuksessa ei ollut suostunut seksiin. Toinen pahoinpitely tapahtui toisessa vastaanottokeskuksessa, kun mies saapui hakemaan puolikasta lapsilisistä. Mies uhkasi myös lähteä Suomesta ja viedä lapset mukanaan.

Tilanne kuitenkin lopulta hieman rauhoittui, ja mies myönsi, että lasten on parempi olla Suomessa. Käräjäoikeus määräsi siten miehelle vuoden lähestymiskiellon, joka koskee vain naista mutta ei lapsia.

Tapahtumista on jätetty tutkintapyyntö.

Lähde käräjäoikeuden tuomio. Kansalainen ei kerro enempiä yksityiskohtia asianosaisten tunnistamisen estämiseksi.

  • 269
    Shares