Kotimaa

Järjestyksenvalvojia ehdotetaan vastaanottokeskuksiin

Järjestyksenvalvojat voisivat tarvittaessa tukea poliisin ja keskusten henkilöstön toimintaa, sillä vastaanottokeskuksissa on esiintynyt järjestyshäiriöitä.


Valtioneuvosto on tänään antanut eduskunnalle esityksen järjestyslain ja yksityisistä turvallisuuspalvelulaista annetun lain muuttamisesta. Esityksessä ehdotetaan, että järjestyksenvalvojia voitaisiin poliisin luvalla asettaa poliisin avuksi myös vastaanotto- ja järjestelykeskuksiin.

Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta sekä estää rikoksia ja onnettomuuksia toimialueellaan. Järjestyksenvalvojia voidaan asettaa ainoastaan laissa erikseen säädetyille toimialueille.

Järjestyksenvalvojien asettamisoikeudella varauduttaisiin mahdollisiin järjestyshäiriöihin vastaanottokeskuksissa. Järjestyksenvalvojat voisivat tarvittaessa tukea poliisin ja keskusten henkilöstön toimintaa, sillä vastaanottokeskuksissa on esiintynyt järjestyshäiriöitä. Keskuksiin ja niiden asukkaisiin on myös kohdistunut häiriökäyttäytymistä.

Järjestyksenvalvojien asettamisesta poliisin luvalla säädetään vielä tällä hetkellä järjestyslaissa. Kun uusi laki yksityisistä turvallisuuspalveluista tulee voimaan 1.1.2017, järjestyslain järjestyksenvalvojia koskeva sääntely kumotaan. Järjestyksenvalvojien asettaminen vastaanottokeskuksiin halutaan mahdollistaa pian, joten muutos edellyttää molempien edellä mainittujen lakien muuttamista.

Asiasta uutisoi Sisäministeriö

Toimitus
16.6.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit