Eurooppa Maahanmuutto

”Jätä koira kotiin käydessäsi pakolaisen luona” – kirkko edistää parempaa ”tervetuloa-kulttuuria”

Kuva Pixabay.

Württembergin luterilainen kirkko Saksassa haluaa opastaa länsimaiden asukkeja kuinka toimia kolmansista maista saapuvien pakolaisten parissa.

Württembergin kirkko haluaa olla pakolaisia varten valmistautunut. Miten se sitten tapahtuu? Württembergischen Arbeitsgemeinschaft für Weltmission (WAW) on tuumannut asiaa ja julkaissut yli 200-sivuisen oppaan jokapäiväistä elämää varten pakolaisten parissa. Oppaan tavoitteena on motivoida kanssakäymiseen pakolaisten kanssa esimerkkitarinoiden ja käyttäytymisvihjeiden avulla.

On monia eri syitä, miksi pakolaiset ovat jättäneet kotimaansa, kuten kotimaissa rehottava korruptio, epäreilu kohtelu länsimaiden taholta sekä ilmastonmuutos. Opas tekee selväksi, että kristittyjen on erittäin tärkeää tukea pakolaisia.

Kirja nostaa esille muun sisällön lomassa kulttuurivinkkejä, joiden avulla länsimaiden asukit voivat saada kolmansien maiden ihmiset tuntemaan olonsa kotoisaksi Lännessä.

Kun länsimaan asukki menee tapaamaan pakolaista, koira tulee jättää kotiin, sillä länsimaisille ihmisen paras ystävä koetaan useissa kolmansien maiden kulttuureissa epäpuhtaaksi.

Pakolaista ei saa koskaan avoimesti vastustaa, sillä pakolainen saattaa kokea vastustuksen uhkaavana ja kunniaa loukkaavana.

Vastakkaisen sukupuolen fyysinen kontakti kuten kättely koetaan usein uhkaavaksi ja sitä tulee välttää.

Kirja myös vilisee käytännön esimerkkejä, kuinka pakolaista voi auttaa jokapäiväisessä elämässä – käynnit viranomaisten ja lääkärin luona sekä työnsaannissa tai asunnon löytämisessä auttaminen.

Kirjoittajat myös antavat vinkkejä, kuinka kirjan aiheista voi keskustella kirkon tilaisuuksissa.

  • 981
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset