Eurooppa Politiikka

Jean-Claude Juncker aikoo paljastaa kommunismin isän patsaan

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Kuva Wikimedia Commons.
Euroopan komission puheenjohtaja aikoo avata kommunismin isän 200-vuotissyntymäpäivän kunniaksi avattavan näyttelyn.

Vaaleilla valitsematon Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker suunnittelee avaavansa Karl Marxin 200-vuotissyntymäpäivän juhlallisuuksien kunniaksi järjestettävän näyttelyn Trierissä 5. toukokuuta. Tähän sisältyy myös tuhoisan ideologian keksijän patsaan paljastaminen.

Komission puheenjohtajan suunnitelmat ovat aiheuttaneet raivoa kaikkialla Euroopassa, erityisesti entisissä kommunistiblokille alistettuina olleissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa, missä äärivasemmistolaiset murhasivat ja vangitsivat miljoonia kansalaisia.

EU-kriitikot ovat alleviivanneet jo aiemmin EU:n demokratian puutetta ja tahtoa keskittää valtaa komissiolle, jota ei ole demokraattisesti vaaleilla valittu. EU-blokkia onkin verrattu vanhaan 1990-luvun alussa hajonneeseen neuvostoblokkiin.

Brittiläinen parlamenttiedustaja Daniel Kawczynski, joka pakeni 7-vuotiaana perheensä kanssa Puolasta brutaalia kommunistihallintoa, vaati Junckeria luopumaan ajatuksestaan.

[Juncker] osoittaa todella huonoa makua, on muistettava, että marxismin ydin oli vallan ja yksityisyyden anastaminen kansalta ja sen luovuttaminen valtiolle.

Marxismi johti miljoonien ihmisten tappamiseen ympäri maailman sillä se salli pienen fanaatikkojoukkion alistaa kansan. Meidän täytyy oppia tästä ja jakaa tietämyksemme lapsillemme.

Kommunismin uhrien muistosäätiön johtaja Marion Smith totesi, että Karl Marxin filosofia käytäntöön sovellettuna on saanut aikaan historian suurimman ihmisille aiheutetun kärsimyksen.

Marxistivaltiot kuten Neuvostoliitto ja Kiina ovat vastuussa satojen miljoonien kuolemasta Marxin utopististen ajatusten mielipuolisesta käytäntöön soveltamisesta.

Aina kun marxismia kokeillaan, lopputuloksena on taloudellinen romahdus tai alistava miliisivaltio tai molemmat.

EU-komission puheenjohtajan tiedottaja kertoi, että kyseisen viikon ohjelmaa ei ole vielä julkistettu. Hän myös selitti, että Juncker on kokenut vuosikymmenien kokemuksen omaava poliitikko ja tietää hyvin historian ja sen herkät asiat.

Express

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit