Eurooppa Politiikka

Jean-Claude Juncker joutuu autokouluun

Jean-Claude Juncker. Kuva Wikimedia Commons.

EU-komission kiistanalainen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker jättää tehtävänsä ensi syksynä. Aika ei eläkeläiselle tule pitkäksi, sillä 64-vuotias joutuu autokouluun.

EU-komission kiistanalainen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker jättää lokakuun lopussa tehtävänsä EU-komission johdossa ja siirtyy siviilielämään.

Aika ei entisellä EU-pomolla kuitenkaan tule pitkäksi. Hän joutuu autokouluun ja aikoo kirjoittaa kokemuksistaan kirjan.

Kymmenen vuotta limusiinin takapenkillä

64-vuotias Juncker on vuodesta 2009 saakka istunut limusiinin takapenkillä, itse hän ei ole autoa tuona aikana ajanut. Tämän ovat mahdollistaneet huipputehtävät Luxemburgin hallituksessa sekä EU-komissiossa. Syksyn jälkeen Juncker ei enää saa julkisilla varoilla kuljettajaa.

Luxemburgissa ajokortti on määräaikainen, ja jos uusimisen määräaika on ylittynyt kuudella vuodella, vaaditaan uusi ajokoe. Junckerilla on nyt tämä vaihe edessä.

Juncker haluaa myös eläkepäivinään julkaista kirjan ajastaan EU-komission päänä. Tätä varten hän aikoo ottaa yhteyttä kirjailijoihin.

Nähtäväksi jää, kuinka helposti iskiaksen vaivaama Juncker saa ajokortin uusittua. EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker osallistui keväällä Ruandassa kansanmurhan muistotilaisuuteen. Seremonioiden aikana huonosti liikkunut Juncker oli vahingossa sytyttää Ruandan ensimmäisen naisen tuleen.

Viime kesänä NATO-kokouksessa Brysselissä EU-komission puheenjohtaja pysyi vain vaivoin pystyssä presidentti Sauli Niinistön ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutten tukemana.

Joulukuussa Juncker herätti ihmetystä pörröttämällä EU-virkailijan tukkaa Brysselissä EU-huippukokouksessa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa