Eurooppa Politiikka

Jean-Claude Juncker juhlii kommunismin isän Karl Marxin syntymäpäivää

Kuvat Unión Europea en Perú ja Thierry Ehrmann / Wikimedia Commons
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker juhlii Karl Marxin syntymän 200-vuotispäivää Trierissä keskiviikkona.

EU Observerin mukaan Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää keskiviikkona 4. toukokuuta puheen Trierissä, missä juhlitaan kommunismin isän, Karl Marxin syntymän 200-vuotispäivää. Juncker on kutsuttu myös Trierin kunniakansalaiseksi.

– Kukaan ei voi väittää, etteikö Marx olisi muokannut historiaa tavalla tai toisella, ja hänestä puhumatta jättäminen olisi historian kieltämistä, komission tiedottaja selitti perjantaina.

Kansalainen kertoi helmikuussa, että kun komission puheenjohtajan suunnitelmat tulivat julkisuuteen, ne aiheuttivat raivoa kaikkialla Euroopassa, erityisesti entisissä kommunistiblokille alistettuina olleissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa, missä äärivasemmistolaiset murhasivat ja vangitsivat miljoonia kansalaisia.

Brittiläinen parlamenttiedustaja Daniel Kawczynski, joka pakeni 7-vuotiaana perheensä kanssa Puolasta brutaalia kommunistihallintoa, vaati Junckeria luopumaan ajatuksestaan.

– [Juncker] osoittaa todella huonoa makua, on muistettava, että marxismin ydin oli vallan ja yksityisyyden anastaminen kansalta ja sen luovuttaminen valtiolle. Marxismi johti miljoonien ihmisten tappamiseen ympäri maailman sillä se salli pienen fanaatikkojoukkion alistaa kansan. Meidän täytyy oppia tästä ja jakaa tietämyksemme lapsillemme, parlamenttiedustaja painotti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit