Kotimaa

Jessikka Aron lähestymiskieltovaatimus toimittajille hylättiin myös hovissa

Helsingin hovioikeuden seinää. Kuva Gunnar Finne / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin hylännyt Jessikka Aron vaatimukset määrätä Panu Huuhtanen ja Tiina Keskimäki lähestymiskieltoon.

Jessikka Aro oli vaatinut vuonna 2019, että toimittajia Huuhtasta ja Keskimäkeä kielletään ottamasta yhteyttä Aroon tai yrittämästä sitä, seuraamasta tai tarkkailemasta Aroa sekä oleskelemasta Aron kulloisenkin työpaikan läheisyydessä.

Jessikka Aro. Kuva Estonian Foreign Ministry / CC BY 2.0

Aro oli myös vaatinut, että Huuhtasta ja Keskimäkeä kielletään esittämästä ja levittämästä internetissä materiaalia, joka on omiaan halventamaan Aroa tai loukkaamaan hänen kunniaansa.

Helsingin hovioikeuden mukaan asiassa ei ole laissa vaadittua perusteltua aihetta epäillä, että Huuhtanen tai Keskimäki tulisivat ottamaan yhteyttä Aroon taikka että Huuhtanen tai Keskimäki tulisivat seuraamaan tai tarkkailemaan Aroa. Siksi lähestymiskiellon määräämiseen ei ollut minkäänlaisia perusteita.

Hovioikeus myös katsoi, ettei se voinut kieltää aineiston julkaisemista internetissä. Kielto toimisi asiallisesti ennakkosensuurina, mikä on perustuslain 12 §:n 1 momentin nojalla kiellettyä.

Jessikka Aro on työskennellyt muun muassa Ylen Kioskissa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa