Muu maailma

Jihadistikoulu Pakistanissa kouluttaa afganistanilaisia miehiä pyhään sotaan – ”Olemme erinomaisia ​​kaikessa, mikä liittyy jihadiin”

Afganistanilaisia jihadisteja. Kuva Naturalflow / Flickr / CC BY-SA 2.0

Pakistanissa valtion rahoittama koulu kouluttaa naapurimaa Afganistanin islamistisia ääriliikkeitä. Tärkein tavoite on Afganistanin muuttaminen takaisin fundamentalistiseksi Jumalan tilaksi.

Maulana Yousaf Shah on yksi vaikutusvaltaisimmista opettajista Haqqania-seminaarissa, uskonnollisessa yliopistossa, jota ylpeästi kutsutaan jihadistikouluksi. Lähes kaikki Afganistanin Taleban-johtajat ovat jossain vaiheessa opiskelleet 100 kilometrin päässä Afganistanin rajalta sijaitsevassa seminaarissa.

Vaikka noin 6000 opiskelijalle virallisesti opetetaan taloutta ja yhteiskunnallisia aiheita, painopiste on islamin tiukassa tulkinnassa. Tämä tulee esille siinäkin, että vain pojat ja miehet opiskelevat seminaarissa.

– Olemme erinomaisia ​​kaikessa, mikä liittyy jihadiin, sanoo Shah.

Shah korostaa seminaarinsa merkitystä sanoen, että sieltä valmistuneet ovat ”jo murskanneet Venäjän palasiksi, ja nyt olemme onnistuneet saamaan myös USA:n pakkaamaan laukkunsa.”

Vuonna 1947 perustettua seminaaria pidetäänkin islamistisen terrorin polttopisteenä.

Afgaani Abdul Malik on opiskellut seminaarissa jo vuoden.

– Palattuani minäkin menen pyhään sotaan, hän sanoo ylpeänä.

Jihadistikoulussa miehet tutkivat koraania ja sharia-lakia. Seminaari väittää, että taistelukoulutusta ei anneta.

Opiskelijoiden elämää ohjaa tiukasti islamilainen sharia-laki. Kaikki opiskelijat ovat vakuuttuneita islamin paremmuudesta.

– Uskon, että muihin uskontoihin verrattuna islam antaa ihmisille parempaa ja tarkempaa ohjausta, opiskelija Nabeel Karki sanoo.

Jihadistikoulun rahoittaa Pakistanin hallitus – salaamatta sitä.

Jihadistikoulun tuella Pakistanin hallitus toivoo voivansa ostaa vaikutusvaltaa. Se haluaa osallistua Afganistanin uudelleenjärjestelyihin nyt, kun Nato vetäytyy maasta ja vaikuttaa selvältä, että Afganistanin hallitus ja sen armeija eivät tule kestämään Talebanin sotilaallista painostusta.

Lähde Tagesschau.

Tilaa
Ilmoita
guest

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha 06

Ja jos näillä jihad joe -äijllä meneekin kaikki pieleen eikä kotimaassa voikaan enää elellä niin kuin ennen, niin Ohisalo ja Haavisto tilaavat lennon Suomeen?

Juha 06

Näille ikuinen pakettimatka maata kiertävälle radalle jossa saavat seurata ruudulta naistensa ja lastensa vapautunutta elämää maassa jonka nämä ”miehet” murensivat orjalaksi.

Ilkka Forsten

Tuossa on hieman samoja piirteitä kuin siinä tyypissä joka kehui poikaansa sanomalla. ” Se kiroilee kuin mies, se polttaa tupakkaa kuin mies, ja se ottaa viinaa kuin mies,” jolloin sivullinen kysyi, mutta kuinkas on sen lukemisen laita, ja sai vastauksen ” Eihän sitä nyt voi olettaa, sehän on vielä lapsi. ”

pöh

Jihadin lisäksi ovat erinomaisia kadulla läpsyttelyssä valkoisessa mekossaan.

Jane Tarzan

Jihadistikouluja on suomessakin ja ympäri maailmaa, sen toinen nimitys muslimeille on MOSKEIJA

Ani

Kun istuu pytyllä voi sanoa”pakistan, pakistan kaiken ulos”. Sanoilla on usein suurempi merkitys takana kuin huomaakaan. Venäjä palasina, Usa pakkaa laukkunsa. Afganistan on jo pelkkä kiviröykkiö, että lisää vaan tuhoa sinne.

Unto

Pakistan on takapajuinen haittamaa. Pakistanista ei tule ottaa ketään Eurooppaan.

markku korhonen

”rauhan uskonto”

Kaino-Vieno Huttunen

”Vaikka noin 6000 opiskelijalle virallisesti opetetaan taloutta ja yhteiskunnallisia aiheita…”

Toisin sanoen klaanien organisoitumista, rakennetta ja toimintaa sekä Kelan lomakkeiden täyttämistä netissä.

Ilkka Forsten

Uskallammeko nyt olettaa että insinööriopinnot ja aivokirurgia on jääneetkin vähemmälle huomiolle ? Kysyn tätä ihan vaan siksi, että tuolta sitä lappaa meillekin ” moniosaajia ” vai mitä Ohisalo ?

Jussi Hämäläinen

Kun kulttuurilla ei ole yhtään mitään annettavaa kansalle tai naapureillekaan, kun kansa on joka suhteessa surkeampi, huonompi, mitättömämpi ja takapajuisempi kuin ketkään muut, silloin kansa keksii jotain, jossa se on muita parempi.

Kun sitten mitään muuta ei ole, keksaistaan paremmuuden aiheeksi uskonto tai politiikka. Ja juuri tämä selittääkin raivon, jolla omaa taikauskoa – poliittista tai uskonnollista – selitetään, puolustetaan ja korotetaan kaiken muu yläpuolelle. Kun kansalla ei ole kulttuuria, ei tiedettä, ei elintasoa, ei taidetta eikä urheilussakaan menestytä, silloin ainoaksi, tärkeäksi asiaksi otetaan tuo ainoa paremmuus.

Silloin se ainoa paremmuus nousee kaiken muun yläpuolelle ja siksi sitten luuserit ovatkin parempia, hurskaampia ja ainoita oikeassa olevia ja kaikki muut ovat vääräuskoisia, joita sitten sopiikin kohdella orjina ja eläiminä.
Eli mitä surkeampi sakki, sen kiihkeimmin se tarrautuu siihen ainoaan oljenkorteensa. Kun ei todellakaan muutakaan ole.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jussi Hämäläinen
Seppo-Sisko

Toivottavasti jalostavat tuota jaloa käyttäytymismuotoa keskinäisin kokeiluin.

Tämä jos mikä, kuvaa kyseisen kulttuurin ja uskonnon antia ihmiskunnalle.

Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä, vai miten se nyt vihervassariudessa ilmaistiinkaan…

Kata

– Uskon, että muihin uskontoihin verrattuna islam antaa ihmisille parempaa ja tarkempaa ohjausta, opiskelija Nabeel Karki sanoo.
Näin siis karkki-naapeli ja toki uskomme!

Ilkka Forsten

Karkki tai kepponen..