Eurooppa

Jihadistimorsiamella ei paluuta Iso-Britanniaan

Shamima Begum. Kuva Metropolitan Police.

Kansalaisuutensa menettänyt Shamima Begum ei voi palata Britanniaan. Korkein oikeus päätti, ettei ISISin hallitsemalle alueelle matkustanut nainen saa kansalaisuuttaan takaisin. Hän muutti Syyriaan 15-vuotiaana. Begum synnytti islamistiselle taistelijalle kolme lasta, jotka kaikki ovat kuolleet.

Shamima Begum esitti anomuksensa oleskellessaan vankileirillä pohjoisessa Syyriassa. Hänen kaksi aiempaa lastaan olivat jo kuolleet, mutta nainen perusteli kansalaisuuden palauttamista aikomuksellaan turvata kolmannen lapsensa tulevaisuus. Tämäkin kuoli kesken asian käsittelyn.

Nykyisin 21-vuotiaalta Begumilta poistettiin turvallisuussyistä Britannian kansalaisuus hänen esiinnyttyään televisiouutisissa vuoden 2019 alussa. Nainen ilmoitti, että häntä ei hätkäyttänyt lainkaan roskiksessa näkemänsä irtileikattu pää, tämä kun oli ollut islamin vihollinen. Begum ei ole katunut asenteitaan ja toimintaansa ja lisäksi on harmitellut ISIS:n kalifaatin hajoamista. Hän joutui vankileirille myöhemmin vuonna 2019, jolloin hän oli kolmatta kertaa raskaana.

Begumin omaiset ovat sanoneet naisen kärsivän Tukholman syndroomasta. Eräät uskovat hänen voivan tervehtyä, mikäli saisi palata Britanniaan. Sisäministeri, pakistanilaista sukua oleva Sajid Javid määräsi hänen kansalaisuutensa poistettavaksi ja ehdotti kääntymistä Begumin vanhempien kotimaan Bangladeshin puoleen kansalaisuuden toivossa.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit