Eurooppa Maahanmuutto

Jimmie Åkesson Turkin ja Kreikan rajalla: ”Ruotsi on täynnä”

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson saapui keskiviikon vastaisena yönä Kreikan ja Turkin rajalla sijaitsevalle Pazarkulen raja-asemalle. Sinne tuli helmikuun viimeisen päivän illasta alkaen tuhansia siirtolaisia Turkin presidentin ilmoitettua rajan Eurooppaan olevan auki.

Pazarkule sijaitsee muutaman kilometrin päässä Edirnen kaupungista. Jimmie Åkesson matkusti paikalle puolueensa hallintopäällikkö Mikael Erikssonin seurassa, kertoo Nyheter Idag. Tarkoitus on saada omakohtainen käsitys tilanteesta. Samalla keskustellaan sekä turkkilaisten viranomaisten että siirtolaisten kanssa. Heille on jaettu englanninkielistä lentolehteä, jossa sanotaan Ruotsin olevan täynnä. Maahan ei kannata tulla, koska tarjolla ei ole rahallista tukea eikä majoitusta.

Keskusteluissa rajan yli pyrkivät ovat usein maininneet toivekohteikseen Saksan, Ranskan ja Ruotsin. Kyseessä on jatkuva muuttoliike Eurooppaan, mainitsee Åkesson.

Ruotsidemokraattien mielestä Kreikka tarvitsee nyt kaiken tuen EU:n ulkorajan suojaamiseksi. Ruotsin on myös turvattava oma rajansa. Vuoden 2015 rajojen romahtaminen osoitti, ettei pelkästään unionin ulkorajojen pitävyyteen voida luottaa.

Siirtolaisille jaettavan lentolehtisen teksti kuuluu seuraavasti: ”Ruotsi on täynnä. Älkää tulko meille! Emme voi antaa teille enempää rahaa tai tarjota majoitusta. Olemme pahoillamme tästä viestistä.”

Allekirjoituksena on ”Ruotsin kansa ja Ruotsidemokraatit”.

Åkessonin ja Erikssonin matkan noteerasi mm. Aftonbladet, joka viittaa Svenska Dagbladetin haastatteluun. Myös Expressen uutisoi tapahtumasta. Lehti kertoo ruotsidemokraattien puheenjohtajan olleen unionin ulkorajalla, Lesboksen saarella jakamassa tulijoille lentolehtiä myös 2015 syksyllä. Tapahtuneesta on päivitys myös ruotsidemokraattien Facebook -sivulla.

Keskustapuolueen valtiopäiväryhmän puheenjohtaja, puolueensa varapuheenjohtaja Anders W. Jonsson tuomitsee Åkessonin toiminnan. Hänen mielestään menettely ei puoluejohtajan arvolle sopivaa. Lisäksi Jonsson tuomitsee esiintymisen koko kansan puhemiehenä. Hädässä olevia ei tulisi välineellistää poliittiseen peliin, Jonsson arvostelee.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit