Eurooppa Politiikka

Jimmie Åkessonin puhe Almedalenissa täyttä Åkessonia

13620802_1001019033349675_3817727760546628055_n

Ruotsin poliittisen puheviikon Almedalin viimeisenä päivänä oli Sverigedemokraattien päivä, jolloin puolueen johtaja Jimmie Åkesson piti paljon odotetun puheensa. Åkessonin puhe oli taattua tavaraa, jossa hän ryöpytti maan poliittista johtoa ja valtamediaa tavalla, jossa jossain vaiheessa yleisön taputuksille ei meinannut tulla loppua. Åkesson aloitti puheensa kertomalla, että aiempina vuosina hän on tässä vaiheessa kertonut, että Sverigedemokraateista tulee vielä joku vuosi maan suurin puolue.

– Tänä vuonna voin vihdoin sanoa, että Sverigedemokraatit ovat Ruotsin suurin puolue.

Sen jälkeen Åkesson teki katsauksen muiden puolueiden nyt viime aikoina kiinnostusta osoittamaan asiaan, ns. syrjäytymislähiöihin, joiden ongelmat ovat viime aikoina kärjistyneet moniin suurin mellakoihin ja autopaloihin. Åkesson ihmetteli:

– Miten näitä puolueita on nyt alkanut kiinnostaa nämä asiat, joista olemme puhuneet vuosia ja meitä on haukuttu rasisteiksi sen takia. Me olemme jo vuosia puhuneet autopaloista, mellakoista, rikollisuudesta, mutta valtapuolueet ovat kiinnostuneita näistä asioista vasta nyt.

Åkesson otti esiin myös valtakunnan poliisiylijohtaja Daniel Eliassonin pätemättömyyden toimeensa. Hänen mukaansa poliisiylijohtaja osoittaa kansaa kohtaan täyttä välinpitämättömyyttä, kun lanseerataan ”älä ahdistele”- rannenauhoja. Åkesson räjäytti pankin kaivamalla taskustaan käsiraudat heiluttelemalla niitä ilmassa:

Poliisijohdolle sellaisia terveisiä, että tässä on se rannenauha, jollaista poliisin pitää tarjota.

Åkesson piti tämän jälkeen pitkän katsauksen naisia ja lapsia kohtaan esiintyvän ahdistelun takia ja ihmetteli, miten yhteiskunnasta on tullut yhtäkkiä tällainen.

– On täysin kestämätöntä, että nuorten tyttöjen ja monissa tapauksissa vielä lasten pitää pelätä liikkumista julkisilla paikoilla räjähdysmäisesti lisääntyneen ahdistelun takia. Yhteiskunta on pettänyt nämä nuoret kansalaisensa, koska ei pysty tarjoamaan heille enää mitään turvaa vaan keksii houreissaan kaikenmaailman rannenauhoja.

Esille nousi myös Ruotsin ongelmalähiöt, joita hän kutsui menetetyiksi alueiksi.

– Itse kutsun näitä 55:ttä aluetta menetetyiksi alueiksi, mutta meidän on otettava ne takaisin kovalla kädellä, hintaan mihin tahansa.

Puheensa aikan Åkesson mainitsi myös Brexitin ja kertoi, että Ruotsissakin tullaan järjestämään kansanäänestys asian takia ja maa otetaan takaisin:

– Olen ylpeä ruotsalaisuudesta ja eurooppalaisuudesta, jossa Ruotsilla on suuri sija. Olen ylpeä myös kansojen erilaisuudesta ja suvereenisuudesta.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit