Eurooppa Maahanmuutto

Jo kolmas mellakka tänä vuonna Torinon turvapaikanhakijoiden palautuskeskuksessa – palautettavilla rankka rikostausta

Kuva Wikimedia Commons.

Viisi poliisia sai lieviä vammoja Torinossa turvapaikanhakijoiden palautuskeskuksessa tapahtuneessa mellakassa maanantaina, kun osa turvapaikanhakijoista sytytti vuodevaatteita ja muita tavaroita tuleen. Viisi henkilöä on pidätetty.

Maanantaiaamuna Torinon palautuskeskuksessa syttyi mellakka, kun palautettavien turvapaikanhakijoiden joukko alkoi sytyttelemään vuodevaatteita ja huonekaluja tuleen. Viisi mellakkaa rauhoittelemaan saapunutta poliisia sai lieviä mutta sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Asiasta kertovan Torino Repubblican mukaan poliisi pidätti viisi henkilöä, joiden osallisuus voitiin todeta valvontakameran nauhoitteesta.

Torinon palautuskeskuksessa on ollut tänä vuonna jo kolme mellakkaa, joiden johdosta 11 henkilöä on pidätetty. Edellinen mellakka tapahtui 4.-5. tammikuuta, jolloin turvapaikanhakijat sytyttelivät tulipaloja kaikkialla keskuksen alueella. Kuusi henkilöä pidätettiin ja palautettiin kotimaahansa.

Vastaavia mellakoita on koettu myös Caltanissettan, Trapanin ja Barin palautuskeskuksissa. Tutkijoiden mukaan mellakat saattavat olla anarkistiliikkeiden jäsenten suunnittelemia.

Torinon maahanmuuttoviraston johtaja on peräänantamaton. Hänen mukaansa tavoitteena on kotiuttaa niin moni turvapaikanhakija kuin mahdollista eikä päästää ketään vapaaksi.

Talteen otettuina on tällä hetkellä 97 turvapaikanhakijaa, joista 90 prosentilla on vakava rikollinen tausta. Rikokset ovat seksuaalista väkivaltaa, murhia, murhan yrityksiä ja vammojen aiheuttamisia. Lopuilla 10 prosentilla rikokset ovat lievempiä.

Maanantaina viidestä pidätetystä kolmella on rankka rikostausta, kuten joukkoraiskauksia, jotka ovat kohdistuneet myös lapsiin.

Tutkijoiden mukaan palautuskeskuksessa mellakoivien strategiana on tuhota palautuskeskusta ja sen jälkeen hävityksestä ottamiensa kuvien avulla todistella, että keskus on asuinkelvoton.

Tämän vuoden aikana palautuskeskuksesta on onnistuttu palauttamaan 19 turvapaikanhakijaa kotimaahansa.

  • 305
    Shares