Eurooppa Maahanmuutto

Jo toinen alaikäisten turvapaikanhakijoiden erä Saksaan – Kreikan integraatioministeri: ”Olemme saaneet kokemusta, nyt prosessia voidaan nopeuttaa”

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Kreikasta Saksaan saapuvat alaikäiset turvapaikanhakijat joutuvat aluksi kahden viikon karanteeniin.

Saksan sisäministeriön mukaan Saksaan tulee vähintään 350 alaikäistä. Siirron ovat organisoineet YK:n pakolaistoimisto UNHCR ja EU sekä Kreikan ja Saksan hallitukset.

Kyseessä on jo toinen alaikäisten uudelleensijoitus. Keskiviikkona tuotiin 12 siirtolaisnuorta Luxemburgiin. Lähiviikkojen aikana Kreikasta tuodaan EU-maihin yhteensä 1600 yksintullutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. Myös Suomi on niiden 10 maan joukossa, jotka ovat luvanneet ottaa vastaan nuoria turvapaikanhakijoita.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer vakuuttaa Saksan pitävän lupauksensa ja kehottaa myös muita EU-maita tekemään samoin.

Prosessi on monimutkainen, koska kyse on alaikäisistä. Jatkossa siirtolaiset saadaan kuitenkin matkaan sujuvammin.

– Olemme saaneet kokemusta ensimmäisestä uudelleensijoituksesta ja nyt prosessia voidaan nopeuttaa, toteaa vt. Kreikan integraatioministeri Giorgos Koumoutsakos.

EU:n sisäasiainkomissaari Ylva Johansson sanoo olevansa ylpeä siitä, ”kuinka nopeasti asiat ovat sujuneet”.

Johansson painottaa, että Kreikassa olevat turvapaikanhakijat tulevat lähiaikoina saamaan apua.

– Kahden seuraavan viikon aikana 2400 välittömään riskiryhmään kuuluvaa henkilöä tullaan sijoittamaan hotelleihin ja asuntoihin heidän terveytensä turvaamiseksi.

Lesboksen, Samoksen, Kosin, Leroksen ja Chiosin saarilla on arviolta 40 000 siirtolaista ja heistä 14 000 on alaikäisiä.

Lähde ZDF.

  • 241
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset