Eurooppa Maahanmuutto

Jo toinen saksalainen kaupunki vaatii pakolaisvirralle loppua

Freiberg. Kuva Andreas Praefcke / Wikimedia Commons / CC BY 3.0
Saksin maakunnassa sijaitseva Freiberg on hätää kärsimässä pakolaistulvan alla, ja kaupunki vaatiikin pakolaissiirtojen lopettamista. Kaupungin kapasiteetti on täynnä, ja kaupungin johto haluaa lopettaa pakolaisten vastaanoton vähintään kahdeksi vuodeksi.

Helmikuun ensimmäisenä päivänä kaupunginhallitus tulee päättämään, lopetetaanko pakolaisten vastaanotto vuoden 2019 loppuun saakka.

Emme halua menettää tähän mennessä tulleiden integroitumiseen käytettyjä resursseja ja tähänastista edistymistä, sanoi ylipormestari Sven Krüger.

Ala-Saksissa on voimassa syksyllä 2017 asetettu kielto, jolla pakolaisilta evätään Salzgitterin valitseminen asuinpaikakseen. Kaupunkiin on keräytynyt pakolaisia liiankin kanssa. Tätä kieltoa seurasi muuttokielto Delmenhorst:in ja Wilhelmshaven:in kaupunkeihin. Brandenburgin läänissä Cottbus on tehnyt vastaavan päätöksen, jonka perusteena käytettiin kanta-asukkaiden ja pakolaisten välisiä väkivaltaisuuksia.

Ylipormestari Krügerin mukaan Freibergistä puuttuu noin 300 päiväkotipaikkaa ja ainakin kaksitoista luokkahuonetta kouluista, jotta kaupunki täyttäisi lakien määräämän minimin. Freibergissä asuu noin 2 000 pakolaista ja turvapaikanhakijaa. Tämä vastaa noin viittä prosenttia kaupungin asukkaista.

Freiberg aiheutti vuonna 2017 pienen kohun avoimella kirjeellään Saksan kanslerille Angela Merkelille. Kirjeessään kaupunki teki erittelyn pakolaiskeskuksien kuluista ja esitti Merkelille noin 750 000 euron laskun. Vastausta kirjeeseen ei kaupunki ole vielä saanut.

Lähde: Focus.

  • 403
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset