Kotimaa Politiikka

Jo yli 22 000 kannattaa poikien sukuelinten silpomista vastustavaa kansalaisaloitetta

Kuva Shutterstock.

Perussuomalaisen Nuorison käynnistämä kansalaisaloite poikien sukuelinten silpomisen kieltämisestä kerännyt yli 22 000 allekirjoitusta.

Aloitteella halutaan asettaa lapset Suomessa tasavertaiseen asemaan lain edessä. Tyttöjä ei saa silpoa, miksi poikia saisi?

– Olen onnellinen siitä, että allekirjoittajia on jo yli 20 000. En kuitenkaan ole onnellinen siitä, että jouduimme tämän aloitteen tekemään. Eduskunnalla oli täysi mahdollisuus korjata lakia jo aiemmin, mutta mitään asian eteen ei ole tehty. Me Perussuomalaisessa Nuorisossa koemme, että lapsilla tulee olla yhtäläiset oikeudet omaan kehoonsa, eikä aikuisten barbaarisille ja muinaisille rituaaleille tule antaa lain edessä tilaa,  toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Sosiaali- ja terveysministeriön lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisen toimenpidesuunnitelma 2020-2025 Väkivallaton lapsuus kokoaa yhteen lukuisia perusteita poikien ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia vastaan. Sen mukaan esimerkiksi suomalaisessa terveydenhuollossa on vallitsevana käsityksenä, että ei-lääketieteellinen ympärileikkaus on tarpeeton toimenpide. Ympärileikkauksen haittojen todetaan myös olevan sen hyötyjä suurempia.

– Haluan elää maassa, jossa ketään ei silvota, oli sukupuoli tyttö tai poika. Suomi on ollut ennenkin suunnannäyttäjä maailmalle ihmisoikeuksien toteutumisessa, joten myös tässä asiassa Suomi voisi näyttää mallia muulle maailmalle: Suomessa ihmisoikeudet otetaan tosissaan! kertoo järjestön 1. varapuheenjohtaja Laura Jokela.

Jokela pitää hämmästyttävänä, että eduskunta ei ole korjannut asiaa tähän päivään mennessä, vaikka jopa korkein oikeus on nostanut esiin tarpeen.

– Koska eduskunta ei ole asiaa suostunut edistämään, niin tässä(kin) asiassa vastuu jää kansalaisille, jotka ovat huolissaan poikien kohtelusta lain edessä, Jokela päättää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa