Muu maailma

Joe Biden joutui pyörtämään päätöksensä lopettaa Trumpin muurin rakentaminen

Trumpin muuria Arizonassa. Kuva Shutterstock.

Yhdysvaltojen vastavalittu demokraattipresidentti joutuu jatkamaan Trumpin muurin rakentamista.

Helmikuussa 2020 Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden kumosi edeltäjänsä asettaman kansallisen hätätilan ja katkaisi Trumpin muurin rahoituksen.

– Olen myös ilmoittanut, että hallintoni linjauksena on, että amerikkalaisten veronmaksajien rahoja ei käytetä enää rajamuurin rakentamiseen. Määrään myös, että kaikki hankkeeseen käytetyt ja uudelleenohjatut resurssit tarkastetaan huolellisesti, Biden julisti.

Nyt Bidenin hallinto harkitsee paluuta rajamuurin rakentamiseen Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle, jotta voidaan täyttää ”aukot”, jotka Bidenin kauden kanssa samaan aikaan alkaneen maahanmuuttokriisin myötä ovat entistäkin selkeämmät.

– Presidentti on ilmoittanut melko selkeästi päätöksestään, että hätätila, joka aiheutti puolustusministeriön varojen ohjaamisen rajamuurin rakentamiselle, on päättynyt, turvallisuusministeri Alejandro Mayorkas kertoi.

– Mutta tämä jättää tilaa päätöksenteolle koskien muuria erityisesti alueilla, joissa se tarvitsee kunnostusta, ja erityisesti hankkeita, jotka on saatava valmiiksi, ministeri jatkoi.

Edellinen presidentti Donald Trump juhli Bidenin hallinnon takinkääntöä.

– Minusta on hienoa, että he käänsivät takkinsa, mutta paljon vahinkoa ehti tapahtua,  koska muuri oli melkein valmis. Tiedän, se viivästyi kaksi ja puoli vuotta oikeusjuttujen takia, Trump sanoi tiistaina.

Trump muistutti myös, että on kauheaa nähdä kuvia ilman huoltajaa olevista lapsista, jotka on pidätetty Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla Bidenin hallinnon aikana, kun laittomat rajanylitykset ovat lisääntyneet.

Lähteet Helsingin Sanomat, New York Post.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit