Muu maailma Politiikka

Joe Biden valehteli nähneensä kuvia ”mestatuista vauvoista”

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden (2022). Kuva: Flickr / CC BY-SA 2.0 DEED / Gage Skidmore.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden väitti puheessaan nähneensä Israelista kuvia, joissa vauvoja mestataan. Nyt Valkoinen talo on kuitenkin pakotettu perumaan väitteensä.

Väitteet, joiden mukaan Israelissa sijaitsevasta kibbutsista löytyi Hamasin hyökkäyksen jälkeen ”mestattuja vauvoja”, ovat saaneet laajaa julkisuutta tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa.

Tiedot ovat kuitenkin vähintäänkin epämääräisiä, ja ne on leimattu klassisiksi esimerkeiksi sotapropagandasta.

Väitteen lähteeksi on nyt paljastunut reserviläinen, jota kuvataan ”fanaattiseksi israelilaiseksi uudisasukkaaksi” joka on aiemmin vaatinut palestiinalaiskylien ”tuhoamista”.

Tämän vuoksi se aiheutti kohua, kun Biden näytti keskiviikkona juutalaisjohtajille pitämässään puheessa vahvistavan, että ”mestattuja vauvoja” oli todellakin löydetty.

”En todellakaan koskaan uskonut näkeväni ja saaneeni vahvistusta kuvista, joissa terroristit mestaavat lapsia”, Yhdysvaltain presidentti sanoi.

NBC Newsin mukaan Valkoisen talon oli kuitenkin lausunnon jälkeen ”selvitettävä”, mitä Biden sanoi.

Valkoisen talon mukaan Biden ei ole nähnyt kuvia lasten mestaamisesta, vaan hänen sanomansa perustui tiedotusvälineiden raportteihin.

Lähde: Fria Tider

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

Jos haluaa tutustua Israelin arabien elämään, kannattaa lukea j-talaisen Susan Nathanin kirja Toinen Israel. Kirja on julkaistu suomeksi 2005.ei konkkanokat mitään maailman parantajia ole,eikä myöskään hamas.mutta lukemalla kirjan,voi perehtyä myös motiiveihin.lähinnä Euroopasta lähteneet maahanmuuttajat tulivat Palestiinaan 1800-luvulta alkaen, ottivat maan haltuunsa, karkottivat ja surmasivat alkuperäisasukkaat sekä alistivat jäljelle jääneet palestiinalaiset kakkosluokan kansalaisiksi omassa maassaan.

John Quiman

Miten vaan, mutta arabit eivät ole alkuperäisasukkaita Israelin seudulla.

Israelissa elää aika suuri määrä Israelin kansalaisia, olisiko neljännes tai viidennes väestöstä, jotka ovat arabeja ja heillä on kaikki oikeudet siinä kuin muillakin.

Ei pidä unohtaa, että alkuaikoina j-laiset hankkivat maansa ostamalla maata. Väkivallan aloittivat arabit.

Jarno Tuominen

samoja seemiläisiä kansoja molemmat.toivottavasti pommittavat toisensa,kivikaudelle.olisi maailma parempi paikka.

Niko Salo

Joo ei vauvoja mestattu,vaan niitä poltettiin. Tekeekö se tilanteesta paremman?

Ilkka

Suomen Tuli & Tikku Oy vastaa visaiseen kysymykseesi kertomalla, että jokaisen tikkuaskin takakannessa on varoitus holtittomasta tulen käytöstä. Yhtiömme ei ole vastuussa siitä miten Hamas tikkuja käyttää, ja meidän tulee huomioida miten paljon he tikkuja ostavat, joka heijastuu suoraan työllisyyteen. Jos kiellämme tikut hamasilta, menetämme satoja työpaikkoja joissa ammattitaitoiset tulitikun höylääjät korvataan kiinalaisilla halpatuontitikuilla. Emme siis voi kritisoida mahdollisia väärinkäytöksiä. Globaali suvaitsevaisuus työllistää huomattavan määrän ihmisiä, joista osa veistää kaarnaveneitä todistaen näin olevansa siltainsinöörejä, ja mahdollisesti myöhemmin tulitikun höylääjiä. Jos koette että infostamme oli hyötyä painakaa tekstin jälkeen löytyvää painiketta 💩 kiitos palautteestanne.

Niko Salo

En ymmärrä, että yritätkö kommentissa kritisoida globalismia tai ”suvaitsevaisuutta”, mutta haluan muistuttaa, että globaalia kaupankäyntiä on harjoitettu tuhansia vuosia.

Marko Kristian

Ihan pieniä lapsia ne kuitenkin koteihinsa tappoi.
Ei ollut kyseessä mikään ”vastarinta” kuten täällä euroopassa mölyävät, kyseessä oli ihan puhdas terrori-isku siviileitä vastaan.

John Quiman

Arabit Gazassa, ainakin, opettavat lapsiaan kouluissa vihaamaan j-laisia pienestä pitäen. Taitavat länsimaalaisetkin olla vihan kohteita, koska ovat vääräuskoisia.

Kansalaisen verkkokauppa