Kulttuuri

Johanna Vehkoo ja Roosa Meriläinen toivovat feministisestä kiroiluiltamasta vientituotetta – Britannia ensimmäinen valloituskohde

Kuva Pixabay.

Kunnianloukkaustuomionsa vuoksi viime aikoina otsikoissa ollut toimittaja Johanna Vehkoo sekä feministi Roosa Meriläinen vievät feministisen kiroiluiltamaformaatin Suomen rajojen ulkopuolelle.

Johanna Vehkoon, Roosa Meriläisen ja Saara Särmän vuonna 2015 perustama feministinen ”Ajatushautomo Hattu” on järjestänyt niin kutsuttuja feministisiä kiroiluiltamia Suomessa. Tällaiseen kiroiluiltamaan liittyi myös Johanna Vehkoon kunnianloukkauksesta saama tuomio, sillä Rovaniemellä syksyllä 2016 pidetyn kiroiluiltaman päätteeksi Vehkoo solvasi Facebook-kirjoituksessaan oululaista kaupunginvaltuutettua Junes Lokkaa.

Nyt suomalaiset feministit haluavat viedä kiroiluiltamaformaattinsa maailmalle. Ensimmäinen kohdemaa on Britannia.

Viime syksynä tehtävässään aloittaneen Emilie Gardbergin johtama Suomen Lontoon-instituutti mainostaa sivuillaan suomalaisten feministien kiroiluiltamaa lontoolaisille.  Suomalaiset feministit pitivät perjantaina Lontoossa työpajan, jossa oli tarkoitus motivoida lontoolaisia feministejä voimaannuttavaan feministiseen kiroiluun.

Mainoksen mukaan tapahtuman oli tarkoitus olla hyvin ”hands-on”, ja osallistujat voivat aivan itse suunnitella oman kiroiluiltamansa sillä väellä, mikä heillä on käytettävissään. Kohdeyleisö pitäisi koostua kaikkien sukupuolten feministeistä, ei pelkästään naisista. Tapahtumassa kiroilijat voivat esimerkiksi sanoa vain ”vittu” tai lukea runon. Kiroilijoiden kiroiluaikaa ei rajoiteta, ja joskus tapahtuma on suomalaisten feministien mukaan kestänyt jopa kuusi tuntia.

Ensimmäinen lontoolainen feministinen kiroiluiltama pidettiin välittömästi työpajan jälkeen. Tapahtumaan mainittiin olevan 7-10 punnan pääsymaksu.

Suomalaiset feministit Johanna Vehkoo ja Roosa Meriläinen kertovat mainoksessa feminististen kiroiluiltamien antavan koko maailmalle feminististä voimaa ja toivovat feministisen kiroiluiltamaformaatin leviävän mahdollisimman moneen maahan.

”Ottaako alapäähän?”

Ajatushautomo Hatun sivuilla Feministinen generaattori tarjoaa suomalaisille feministeille mahdollisuuden voimaannuttavien lauseiden löytämiseksi, jos ”ottaa alapäähän” ja oman feministisen mielikuvituksen rajat eivät anna voimaannuttavien feminististen lausahduksien löytämiselle myöten.

Kansalaisen toimitus kokeili, kuinka Ajatushautomo Hatun johtajat ovat ajatelleet feministejä voimaannuttaa. Feministinen generaattori tarjosi toimitukselle voimaannuttavia feministisiä lausahduksia kuten ”Vittuperkelesaatana”, ”Voi persehelevetti” ja ”Voi vittusaatana”.

Kovin montaa eri yhdistelmää toiminto ei tarjonnut vaan alkoi toistamaan samoja feministisiä ja voimaannuttavia lausahduksia alusta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa