Eurooppa Maahanmuutto

Joka neljäs tanskalainen haluaa karkottaa muslimimaahanmuuttajat

Kuva Shutterstock.

Tanskalaisista neljännes ei halua elää samassa yhteiskunnassa muslimimaahanmuuttajien kanssa.

Tanskalaisten huoli siitä, että islamilaisista maista kohdistuva maahanmuutto muuttaa maan kulttuuria peruuttamattomasti, on korkeimmillaan 30 vuoteen. Mandag Morgen -lehden ja Aalborgin yliopiston professorin Jørgen Goul Andersenin tekemästä mielipidekyselystä käy ilmi, että neljännes tanskalaisista ei halua elää samassa yhteiskunnassa islaminuskoisten kanssa.

28 prosenttia kyselyyn vastanneista tanskalaisista oli joko täysin tai osittain samaa mieltä väittämän kanssa, että muslimimaahanmuuttajat tulisi poistaa Tanskasta. Vain 45 prosenttia kyselyyn vastanneista vastusti muslimien poistamista Tanskasta.

Jopa 39 prosenttia oli joko täysin tai osittain samaa mieltä väittämän kanssa, että muslimit, jotka eivät käy työssä, tulee poistaa maasta. 32 prosenttia vastanneista vastusti tätä.

Monikulttuurisuus pitää tapahtua turvattujen rajojen sisäpuolella

Nuoret ja iäkkäämmät kyselyyn osallistuneet suhtautuvat hieman eri tavalla siihen, mitä tanskalaisuus tarkoittaa.

– Nuoret painottavat maan kansalaisuutta, osallistumista verojen maksuun. Vanhemmat painottavat kristillisen arvomaailman jakamista ja tanskalaista alkuperää, professori Christian Albrekt Larsen Aalborgin yliopistosta sanoo.

Yllättävää tutkimuksessa on se, että nuoret eivät vaikuta yhtään sen innostuneemmilta avoimista rajoista kuin vanhemmat kyselyyn vastanneet.

– Nuoret ovat monikulttuurisempia, mutta ovat sitä mieltä, että sen pitää tapahtua turvattujen rajojen sisäpuolella, Larsen huomauttaa.

Mielipidekysely, johon otti osaa 5900 tanskalaista, toteutettiin ennen parlamenttivaaleja tänä vuonna.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit