Eurooppa

Joka toinen islamistinen terrori-isku Saksassa on turvapaikanhakijan aikaansaannosta

Berliinin islamistinen terrori-isku vuonna 2016. Kuva Andreas Trojak / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Saksassa 13 terrori-iskusta seitsemän oli turvapaikanhakijoiden tekemiä. Iskut suoritti 14 terroristia.

Brittiläisen terrorismin tutkijan Sam Mullinsin tilastoissa mukana on irakilaisen turvapaikanhakijan Baijerin ja Berliinin välisessä junassa vuonna 2018 tekemä isku kuten myös Berliinin joulutori-isku vuonna 2016, joka oli turvapaikanhakijana maahan tulleen islamistin tekemä.

– Kytköstä laittoman maahanmuuton ja terrorismin välillä ei pidä liioitella mutta ei myöskään jättää huomiotta. Edes joka tuhannes turvapaikanhakija ei tee terrori-iskua, mutta kuitenkin he ovat yliedustettuina islamistisissa terrori-iskuissa EU:ssa, Mullins kommentoi tilastojaan.

Kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) parlamenttiryhmän varapuheenjohtaja Beatrice von Storch syyttää Euroopassa tehdyistä terrori-iskuista massamaahanmuuttoa islamilaisista maista.

– Merkelin lainvastainen rajojen avaaminen vuonna 2015 näytteli tässä merkittävää osaa, von Storch korostaa. Varoitukset pyrittiin tuolloinkin ohittamaan ja ne leimattiin rasistiseksi pelottelupolitiikaksi.

Mullinsin tilastoista käy myös ilmi, että vuosien 2012 ja 2020 lopun välisenä aikana Eurooppa koki 91 islamistista terrori-iskua. Tekijöitä oli 132 islamistia, joista 25 oli turvapaikanhakijoita.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit