Eurooppa Maahanmuutto

Joka toinen nuori arabi haluaa muuttaa pois kotimaastaan

Kuva Shutterstock.

Keskimäärin joka toinen arabimaissa asuva nuori arabi haluaa muuttaa. Saksalainen sosiologi Gunnar Heinsohn on ennustanut uhkaavan muuttoliikkeen tarkoittavan Euroopan loppua vuosisadan puoliväliin mennessä.

Arabimaailma ei enää ole houkutteleva edes kaikille arabeille. Tämän voi päätellä siitä, että keskimäärin joka toinen arabimaissa asuva nuori arabi sanoo haluavansa muuttaa pois, kertoo Arab News.

BBC News Arabic -uutisten kyselytutkimukseen osallistui 25 000 arabia. Kyselyn mukaan kaikista arabimaailman maissa asuvista 18-29 -vuotiaista arabeista noin puolet haluaa muuttaa pois kotimaistaan.

Suuntaus on erityisen voimakas Marokossa, missä jopa 70 prosenttia arabinuorista haluaa ryhtyä maastamuuttajaksi. Irakissa ”vain” 30 prosenttia nuorista haluaa muuttaa pois.

Euroopan peli on pelattu

Kansalainen kirjoitti jo vuonna 2016 saksalaisen sosiologin Gunnar Heinsohnin näkemyksistä, mihin kolmansien maiden siirtolaisuus johtaa Euroopassa.

– 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä,  Gunnar Heinsohn on sanonut.

Heinsohn selittää väitettään Lähi-idän ja Afrikan nuorisopullistumalla. Suuren syntyvyyden alueiden demografinen rakenne on voimakkaasti nuorisopainotteinen. Näissä maissa nuorilla ei ole tulevaisuutta, joten he lähtevät liikkeelle.

– Kun Euroopan väestö kutistuu ja parhaiten koulutetut henkilöt ovat lähdössä, niin me sallimme kouluttamattomien muslimien maahanmuuton jatkuvan. He tulevat pian romahduttamaan hyvinvointivaltiomme. Lisäksi on syytä huomioida se tosiseikka, että muslimimaat ovat synnyttäneet nuorisopullistuman (youth bulge), joka kokemusten valossa johtaa joukkomurhiin, eikä sen vaikutuksia voida torjua ulkomaisella avulla, sanoo Heinsohn, joka uskoo, että Euroopan peli on pelattu.

Lisääntyvän ja eskaloituvan terrorismin pääsyynä eivät Heinsohnin mielestä ole uskonnot, heimosodat tai köyhyys. Hän osoittaa sen sijaan, että päämäärättömien nuorten ylisuuri osuus kokonaisväestöstä on maailmanlaajuisesti tärkein syy levottomuuksiin, terroriin ja sotaan – johtaen jopa kokonaisten kansakuntien nousuun ja tuhoon.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit