Eurooppa Maahanmuutto

Jokainen pakolainen maksaa Saksalle vähintään liki puoli miljoonaa euroa

Kuva Pixabay.


Jokainen pakolainen maksaa Saksalle vähintään 450 000 euroa, ehkä enemmänkin, sanoo saksalainen taloustieteilijä Hans-Werner Sinn IFO:sta (Institute For Economic Research). Hän ei usko, että Saksan talous tulee hyötymään pakolaisista. Suurimmat ongelmat liittyvät pakolaisten puutteelliseen koulutukseen ja pätevyyksien puutteeseen. Sinnin mukaan saksalaisten yhteistä omaisuutta on suojeltava tarvittaessa vaikka rajoilla.
Hans-Werner Sinn arvelee, että pakolaistulva ei hyödytä Saksaa taloudellisesti. Tämä johtuu erityisesti tulijoiden erittäin alhaisista pätevyyksistä, minkä vuoksi maahantulijat ovat Saksan valtiolle jättimäinen taloudellinen taakka, varoitti IFO-päällikkö puheessaan Münchenissä.

Freiburgilaisen taloustieteilijän Bernd Raffelhüschenin laskelmia, joiden mukaan jokainen pakolainen maksaa Saksan valtiolle noin 450 000 euroa, Sinn pitää kovin optimistisina. Sinnin mukaan laskelmat pätevät vain, jos turvapaikanhakijat pystytään integroimaan työmarkkinoille vähintään yhtä nopeasti kuin aiemmat koulutetut maahanmuuttajat.

Sinn on hyvin huolissaan saksalaisen valtion tulevaisuuden puolesta. Sen olemassaolon perusta on kollektiivinen omaisuus ja sen suojeleminen, omaisuus, jota on luotu sukupolvien ajan. ”Liberaali ja avoin yhteiskunta on olemassa vain silloin, kun sillä on rajat,” sanoi Sinn. Tätä ei Saksassa ole kovin yleisesti ymmärretty.

Focus.de

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit