Eurooppa Rikos

Joukkoraiskaukseen osallistunutta afgaania ei karkoteta Ruotsista, sillä hänen pelätään joutuvan Afganistanissa raiskatuksi

Kuva Publicdomainpictures.com
Vuonna 2015 Ruotsiin saapunut afgaanipakolainen sai turvapaikan Ruotsista vuonna 2017, ja vain vuotta myöhemmin hän oli syytettynä joukkoraiskauksesta yhdessä samana vuonna saapuneen mutta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen afgaanipakolaisen kanssa.

Kaksi afgaanipakolaista raiskasi 2. syyskuuta tytön Tukholman keskusrautatieaseman lähettyvillä olevan sillan alla, kertoo Expressen.

17-vuotias afgaani tuomittiin oikeudessa 10 kuukaudeksi nuorisohoitoon, ja toinen tekijöistä, 18-vuotias afgaani, 2,5 vuodeksi vankeuteen. Molemmat saivat kovat alennukset rangaistuksiinsa alhaisen ikänsä vuoksi, sillä joukkoraiskauksesta tulisi antaa 5 vuoden vankeusrangaistus.

18-vuotias, joka sai kielteisen turvapaikkapäätöksen vuonna 2017, ja jonka olisi pitänyt jo aikaa sitten poistua maasta, tuomittiin karkotettavaksi.

17-vuotiasta ei karkoteta Ruotsista, sillä oikeuden mukaan hän saattaisi alhaisen ikänsä vuoksi joutua Afganistanissa seksuaalisen väkivallan uhriksi.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit